Connect with us

MONEY

Ένα γήπεδο χρυσωρυχείο

Published

on

Το στάδιο Μιλένιουμ, στο Κάρντιφ της Ουαλίας, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πώς μια αθλητική εγκατάσταση μπορεί να συνεισφέρει στην κρατική οικονομία.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Πριν δύο μέρες ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Κάργουιν Τζόουνς παρουσίασε μία εντυπωσιακή έκθεση ειδικά για το στάδιο Μιλένιουμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία το στάδιο παράγει ετησίως 150.000.000 ευρώ για την ουαλική οικονομία, προσφέρει 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας και φιλοξενεί κάθε χρόνο 770.000 θεατές για αγώνες ράγκμπι, ποδοσφαίρου και μηχανοκίνητου αθλητισμού, συναυλίες και συνέδρια. Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του μπορεί να φιλοξενήσεις δεξιώσεις γάμων, πάρτι και κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση. Περίπου 50.000 άνθρωποι κάθε χρόνο το επισκέπτονται ως τουρίστες και συμμετέχουν σε ξεναγήσεις.
«Το Μιλένιουμ δείχνει την τη σημασία που έχει η φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων για την οικονομία μίας χώρας και την ανάπτυξη μίας πόλης. Προσδοκούμε να φέρουμε ακόμη περισσότερα γεγονότα μέσα στο Μιλένιουμ», ήταν το συμπερασματικό σχόλιο του Τζόουνς.

Το στάδιο παράγει χρήματα από τα… πάντα. Εδώ και δέκα χρόνια, από τις 4 έως τις 24 Δεκεμβρίου υπάρχει καθημερινά η επίσκεψη του… Άγιου Βασίλη, που κατεβαίνει από την ανοικτή οροφή στον αγωνιστικό χώρο με το έλκηθρό του και μοιράζει δώρα στα παιδιά, μέσα από διάφορα happenings, που συνδυάζονται με την εξερεύνηση σε διάφορους χώρους του σταδίου. Το όλο θέαμα διαρκεί 45 λεπτά και το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια ανέρχεται περίπου σε 30 ευρώ.
Το στάδιο Μιλένιουμ κατασκευάστηκε το 1999. Έχει αναδιπλούμενη οροφή που μετατρέπει το στάδιο σε κλειστό, χωρητικότητα 74.000 θεατών και κόστισε 145.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 45 εκατομμύρια ήταν από χορηγίες. Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά των μεγεθών, η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, το 2004, κόστισε περίπου 265 εκατομμύρια ευρώ!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/