Connect with us

STORY

Έξι Ελληνόπουλα στη μάχη

Published

on

Πλούσια σε ελληνικό ενδιαφέρον είναι η τέταρτη ημέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Εφήβων–Νεανίδων στο Γιουτζίν του Όρεγκον, καθώς πέντε αθλητές και μία αθλήτρια της Εθνικής μας ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η αρχή θα γίνει στις 20:00 ώρα Ελλάδος με τους βαδιστές Ζαχαρία Τσαμουδάκη και Γιάννη Βαίτση, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον τελικό των 10.000μ. βάδην, με τον πρώτο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για ένα καλό πλασάρισμα. Ο 18χρονος αθλητής του ΓΑΣ Ιλισσός έχει ως πρώτο του στόχο την είσοδο στην πρώτη 12άδα του τελικού και καλώς εχόντων των πραγμάτων κάτι ακόμη καλύτερο. Ο Τσαμουδάκης ελπίζει να φανεί πιο… τυχερός στην κούρσα, καθώς ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν χάσει τη βαλίτσα τους κατά την υπερατλαντική πτήση από την Ελλάδα. Ο νεαρός δρομέας του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έχει κορυφαία ατομική επίδοση το 42:01.41 (από τις 29 Ιουνίου στις Σέρρες), χρόνος που τον φέρνει στη 15η θέση μεταξύ των 37 συμμετεχόντων. Από την πλευρά του, ο 19χρονος συναθλητής του Τσαμουδάκη στον ΓΑΣ Ιλισσός, Γιάννης Βαίτσης, στην παρθενική συμμετοχή του σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση, θα επιδιώξει να κυνηγήσει το προσωπικό του ρεκόρ των 42:50.40 (επίσης από τις 29 Ιουνίου τις Σέρρες), επίδοση που τον κατατάσσει στην 23η θέση της λίστας του τελικού.

Την ίδια ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος), θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στον προκριματικό της δισκοβολίας και ο Κυριάκος Ζώτος του ΓΣ Μανδρών. Ο 18χρονος αθλητής του προπονητή Γιάννη Χρίστογλου γνωρίζει εξαρχής πως η πρόκριση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο επίτευγμα, αφού το ατομικό του ρεκόρ των 56.76 μ. τον φέρνει στην 20η θέση ανάμεσα στους αντιπάλους του, και λίγο μακριά από το όριο συμμετοχής στον τελικό που έχει οριστεί στα 59.00μ.

Η συνέχεια των ελληνικών προσπαθειών θα δοθεί στις 22:15 από τη μοναδική μας αθλήτρια της 4ης αγωνιστικής ημέρας, Αναστασία Μαρινάκου (φωτογραφία), η οποία θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα συμμετάσχει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 1.500μ. Έχοντας για οδηγό την καταπληκτική παρουσία της στο Ταλίν, εκεί όπου με το αγωνιστικό της θράσος κατάφερε στην παρθενική της συμμετοχή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας γυναικών να καταλάβει την 5η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ, η 18χρονη αθλήτρια του Ερμή Σχηματαρίου θα αγωνιστεί στην 1η προκριματική σειρά, με στόχο να τερματίσει ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες που θα πάρουν την απευθείας πρόκριση. Η Μαρινάκου έχει ατομικό ρεκόρ 4:14.66, η οποία την φέρνει 4η ανάμεσα στις συμμετέχουσες.

Μισή ώρα αργότερα, στις 22:45, θα ξεκινήσει τον αγώνα του ο ταλαντούχος ακοντιστής μας Γιάννης Κυριαζής, στο 1ο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος. Ο πρωταθλητής του ΟΦΚΑ Οδυσσέας είναι μεταξύ των φαβορί για ένα μετάλλιο, καθώς έχει ατομικό ρεκόρ 73.66μ. από τις 6 Ιουλίου στις Σέρρες (3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο), με το όριο της πρόκρισης στον τελικό να έχει οριστεί στα 72.00μ.

Η ημέρα θα κλείσει για τα ελληνικά χρώματα τα ξημερώματα του Σαββάτου (04.30 ώρα Ελλάδος), με τον άλτη Γιώργο Τεσσαρομάτη να διεκδικεί τη διάκριση στον τελικό του ύψους. Ο 19χρονος Ναουσαίος θα επιδιώξει χωρίς άγχος να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (2.16 μ. – 8η καλύτερη επίδοση), γνωρίζοντας ότι το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς οι εννέα από τους 13 συμμετέχοντες έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από τα 2.20μ.
Μάλιστα ο Τεσσαρομάτης ήταν το 11ο και τελευταίο χρονικά μέλος της Εθνικής ομάδας που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Γιουτζίν, συνεπώς θα ελπίζει να μεταφέρει λίγη από την καλή του τύχη και στον αποψινό τελικό…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/