Connect with us

STORY

Διψασμένες για το χρυσό

Published

on

Ενα ζευγάρι με πλούσια προϊστορία θα διεκδικήσει στο τουρνουά των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης το χρυσό μετάλλιο. Ολλανδία και Ισπανία σήμερα Σάββατο στις 18.00 θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά σε νοκ άουτ παιχνίδι στην ίδια πόλη 13 χρόνια μετά. Μόνο που το 2001 διεκδικούσαν την πέμπτη θέση.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Οι δύο φιναλίστ αναμφίβολα «διψούν» για το χρυσό μετάλλιο. Οι Ισπανίδες δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ, καθώς στον μοναδικό τελικό που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό που φιλοξένησαν στη Μάλαγα το 2008 ηττήθηκαν από τη Ρωσία και αρκέστηκαν στο αργυρό.
Η Ολλανδία έχει πιο φορτωμένη τροπαιοθήκη. Τέσσερα χρυσά την κοσμούν αλλά είναι λίγο σκονισμένα. Το 1993 στο Λιντς κατέκτησε το τελευταίο χρυσό μετά το ιστορικό «three-peat» με τις κατακτήσεις το 1985, το 1987 και το 1989. Σε τελικό τελευταία φορά έφτασε το 1999 στο Πράτο, όμως ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Ιταλία.
Σε νοκ άουτ αναμέτρηση η Ισπανία και η Ολλανδία συναντήθηκαν, εκτός από το 2001 και στην προηγούμενη διοργάνωση στο Αϊντχόφεν αλλά ήταν πάλι για την πέμπτη θέση. Από το 5-6 λοιπόν οι δύο ομάδες μέσα σε δύο χρόνια μάχονται για το 1-2 με φόντο το τρόπαιο.
Νωρίτερα, στις 17.30, στον τελικό της παρηγοριάς, η τριταθλήτρια Ευρώπης στο Αϊντχόφεν Ουγγαρία, που ηττήθηκε στον ημιτελικό με 9-8 από την Ισπανία, αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, που έχασε επίσης στο γκολ (12-11) από την Ολλανδία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/