Connect with us

OLYMPICS

«Έσβησε» το θαύμα

Published

on

Απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών ο Αμερικανός αθλητής του χόκεϊ επί πάγου Μπομπ Σάτερ, μέλος της θρυλικής ομάδας των ΗΠΑ που στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Λέικ Πλάσιντ το 1980 είχε κατατροπώσει την αήττητη, και τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκη, Σοβιετική Ένωση.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Ο Σάτερ, αμυντικός εκείνης της ομάδας, πέθανε από έμφραγμα στο παγοδρόμιο Κάπιτολ Άις Αρίνα της πόλης Μίντλετον. Ο 57χρονος δεν είχε αγωνιστεί στο κρίσιμο παιχνίδι λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έπαιξε επαγγελματικό χόκεϊ, αλλά άνοιξε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στη στη γενέτειρά του, Μάντισον του Γουισκόνσιν, στο οποίο οι τουρίστες συνέρρεαν, μόνο και μόνο για να συζητήσουν μαζί του για το ιστορικό παιχνίδι.
Οι δύο γιοι του Σάτερ, Ράιαν (στη φωτογραφία) και Γκάρι αγωνίστηκαν στις Ολυμπιακές ομάδες χόκεϊ των ΗΠΑ, στους Αγώνες του 2010-2014 ο πρώτος, και του 1998-2002 ο δεύτερος, κατακτώντας αμφότεροι το αργυρό μετάλλιο.

Οι Σοβιετικοί δεν χώνεψαν ποτέ εκείνη την ήττα με σκορ 4-3, καθώς οι Αμερικανοί είχαν κατεβάσει ομάδα αποτελούμενη από ερασιτέχνες και πιτσιρικάδες των κολεγίων τους (δείτε λεπτομέρειες εδώ). Μάλιστα ο επικός αγώνας αποτέλεσε και την έμπνευση για την καταπληκτική κινηματογραφική ταινία “Miracle” («Θαύμα»), με τον εξαιρετικό Κερτ Ράσελ στον ρόλο του θρυλικού προπονητή, Χερμπ Μπρουκς. Είχε προηγηθεί το 1981 η ταινία “Miracle on Ice” («Θαύμα στον Πάγο»).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/