Connect with us

OLYMPICS

Έτοιμος για μαραθώνιο

Published

on

Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 5.000μ. και 10.000μ. ο Μο Φάρα προσπαθεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του. Προετοιμάζεται να το κάνει τον Απρίλιο με την συμμετοχή του στον μαραθώνιο του Λονδίνου!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Ο κορυφαίος Βρετανός δρομέας προσπαθεί να φέρει τον εαυτό του σε φόρμα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη νέα πρόκληση της καριέρας του, να τρέξει τον μαραθώνιο του Λονδίνου, καλύπτοντας κάτι περισσότερο από 42 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian ο Φάρα επί εβδομαδιαίας βάσης τρέχει 190 χιλιόμετρα, προπονώντας τον εαυτό του σε μια άλλη διάσταση.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του προειδοποίησε τους απανταχού θαυμαστές του ότι η πρόκληση μπορεί να μην… αντιμετωπιστεί. “Η σκληρή προπόνηση έχει ήδη ξεκινήσει. Νιώθω πιο κουρασμένος από ποτέ, προπονούμαι κάθε μέρα, τρέχω περίπου 190 χιλιόμετρα τη βδομάδα! Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν τρέχω τέτοιες αποστάσεις αν δεν έρθει το τέλος του χειμώνα. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλα πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση”, είπε ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Ο Φάρα σαν ένα… άπειρο νεαρό παιδί που τώρα ξεκινάει τον αθλητισμό, έχει αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να είναι ο… Φάρα και στον μαραθώνιο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν νιώθει πίεση. “Κάθε αθλητής είναι διαφορετικός. Θα μπορούσα να είμαι καλός στον μαραθώνιο, μπορεί και όχι όμως. Αγαπώ, ωστόσο, τον αθλητισμό, προπονούμαι σκληρά, λατρεύω αυτό που κάνω. Είναι μεγάλη τιμή να με σκέφτονται κατά κάποιο τρόπο όπως άλλους μεγάλους αθλητές σαν τον Σεμπ Κόου, τον Στιβ Όβετ και τον Στιβ Κραμ. Δεν βλέπω να υπάρχει πίεση πουθενά”, επεσήμανε ο Φάρα.
Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί οι αντίπαλοί του στον μαραθώνιο του Λονδίνου, θεωρούνται δεδομένοι αθλητές σαν τον Γουίλσον Κίπσανγκ από την Κένυα, που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με 2 ώρες 3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο ή τον Κενενίσα Μπέκελε από την Αιθιοπία, Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή σε μεγάλες αποστάσεις.
“Ο Ντέιβ Μπέντφορντ (διοργανωτής του μαραθωνίου του Λονδίνου) συνήθως έχει τους καλύτερους του κόσμου, οπότε θα είναι σκληρός ο συναγωνισμός. Ποτέ δεν έχω κάνει μαραθώνιο στο παρελθόν και παρόλο που θέλεις να το κάνεις καλά, πρέπει να το σέβεσαι. Πιθανώς να μου πάρει τρεις ή τέσσερις αγώνες για να συνηθίσω”, δήλωσε ο Φάρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/