Connect with us

INTERVIEW

Αισιόδοξοι ως Έλληνες

Published

on

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί στα νερά του κόλπου της Βισκαΐας, το πλήρωμα των Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη στην κατηγορία 470 των ανδρών προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα του, στις 14 Σεπτεμβρίου.

συνέντευξη Νίκος Κούδας
[email protected]
follow me @nkoudas

Αποτελούν ομάδα από τον Ιούνιο του 2008, και από τότε μετρούν σημαντικές επιτυχίες, όντας το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που συμμετείχε στις σημαντικότερες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις παγκοσμίως. Υπό την καθοδήγηση του προπονητή Θανάση Παχούμα, παλιού πρωταθλητή στις κατηγορίες 470 και 49er, το δίδυμο έχει καταφέρει να βρίσκεται σήμερα στην κορυφαία θέση πανελληνίως, αλλά και στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας πανηγυρίσει μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στη Μερσίνα της Τουρκίας, και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς, που φιλοξενήθηκε στη Γαλλία. Ποια είναι όμως η κατάσταση του πληρώματός μας ενόψει της πρεμιέρας; Ο Παύλος Καγιαλής μιλά για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Παύλο καλησπέρα. Πότε αρχίζει η προσπάθειά σας στο Σανταντέρ;
Καλησπέρα κι από εμένα. Ξεκινάμε την πρώτη μας ιστιοδρομία στις 14 του μήνα, την επόμενη Κυριακή.

Νιώθετε έτοιμοι ενόψει της πρεμιέρας;
Μας προβληματίζει ένα ατύχημα που είχα την Τετάρτη καθώς ετοιμάζαμε το σκάφος μας για το παγκόσμιο. Έκοψα το δάχτυλό μου με τροχό και έχω κάνει έξι ράμματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετές δυσκολίες στον αγώνα, μιας και θα αφαιρέσω τα ράμματα μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη. Ψυχολογικά δεν είναι το καλύτερο για εμάς, αλλά ελπίζουμε στην γρηγόρη ανάρρωσή μου και να μπορέσουμε να αγωνιστούμε κανονικά.

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος ενόψει της πρόκρισης για το Ρίο. Ποια πληρώματα υπολογίζετε περισσότερο;
Θεωρώ ότι φαβορί για την πρόκριση είναι τα πληρώματα από την Αυστραλία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αργεντινή, την Κροατία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Εσείς είσαστε όμως το νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
Η παγκόσμια κατάταξη είναι σημαντική, καθώς δείχνει την προετοιμασία που έχει κάνει ο κάθε αθλητής, με τους αγώνες grade 1, εκεί όπου συμμετέχουν πάντα τα πρωτοκλασάτα ονόματα.

Έχετε ξαναγωνιστεί στα νερά του Σανταντέρ; Τι ιδιαιτερότητες κρύβει ο Ατλαντικός;
Όχι, στο Σανταντέρ δεν έτυχε να αγωνιστούμε στο παρελθόν. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι ο Ατλαντικός ωκεανός έχει πολλά ρεύματα και ιδιαίτερα μεγάλο κύμα. Αυτό, τον κάνει ιδιαίτερα απαιτητικό…

Είστε αισιόδοξοι παρά τις δυσκολίες;
Πέρυσι κερδίσαμε το χάλκινο μετάλλιο, οπότε ναι, είμαστε και φέτος αισιόδοξοι!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/