Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ακάθεκτος ο Κοκκαλάνης

Published

on

Μόνο οι ποινές δείχνουν ικανές να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του Βύρωνα Κοκκαλάνη προς το μετάλλιο , καθώς ο Έλληνας ιστιοπλόος συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην κατηγορία RS:X, κατά την πέμπτη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας του Σανταντέρ.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Μία τεχνική παρατυπία και η αυστηρότητα των κριτών έφεραν τον Κοκκαλάνη 4ο στη μοναδική ιστιοδρομία της ημέρας (που ήταν η 5η στο σύνολο), παρά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής μας τερμάτισε κανονικά στη 2η θέση. Όπως δήλωσε αποκλειστικά ο ίδιος, «Τερμάτισα 2ος στην κούρσα αλλά πήρα ποινή για ένα τεχνικό λάθος και είναι σα να τερμάτισα 4ος, οπότε τώρα είμαι 4ος και στη γενική κατάταξη. Υποβλήθηκε ένσταση από την επιτροπή εξοπλισμού επιτόπου μόλις τελείωσε η κούρσα, έγινε εκδίκαση της ένστασης μετά από δύο ώρες και βγήκε η απόφαση για τους δύο βαθμούς ποινής που μου επιβλήθηκε». Ερωτώμενος αν οι κριτές υπήρξαν υπέρμετρα αυστηροί μαζί του, ο Έλληνας αθλητής δήλωσε προς τιμήν του πως «Ήταν και δικό μου λάθος, αλλά θα μπορούσαν να με προειδοποιήσουν πρώτα. Αντί αυτού μου έκαναν ένσταση κατευθείαν. Απλώς πηγαίνουν by the book…». Όσον αφορά την προσέγγισή του στον αγώνα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη νηνεμια που επικρατεί, ο Κοκκαλάνης τόνισε: «Πριν έρθουμε στην Ισπανία, κάναμε ένα προπονητικό καμπ στην Ελλάδα με τους Κύπριους συναθλητές μου, το οποίο μας κάλυψε πλήρως σε όλες τις συνθήκες που θα αντιμετωπίζαμε».

Μετά και την ολοκλήρωση της πέμπτης προκριματικής ιστιοδρομίας, οι αθλητές χωρίζονται από αύριο (17.09) σε δύο γκρουπ, το χρυσό και το ασημένιο, με το πρώτο να οδηγεί στην κούρσα των μεταλλίων. Αναμένεται μάλιστα σκληρή μονομαχία για τα 18 πολύτιμα εισιτήρια που οδηγούν στο Ρίο, καθώς στο χρυσό γκρουπ θα διαγωνιστούν 49 αθλητές από 23 χώρες, με πέντε εξ αυτών των χωρών να μένουν τελικώς με άδεια χέρια.

Αντίθετα, τα γυναικεία πληρώματα των RS:X είχαν σήμερα ρεπό, και θα συνεχίσουν αύριο τις κούρσες του χρυσού και του ασημένιου γκρουπ, με την Ελληνίδα Αγγελική Σκαρλάτου να έχει μείνει εκτός διεκδίκησης μεταλλίων. Πρωτοπόρες της κατηγορίας παραμένουν η Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν, η Βρετανίδα Μπριόνι Σο και η Βραζιλιάνα Πατρίτσια Φρέιτας, οι οποίες θα διεκδικήσουν τις 13 Ολυμπιακές θέσεις μεταξύ 31 ανταγωνιστριών από 15 χώρες.

Τα αποτελέσματα της 5ης κούρσας
01. Πιερ λε Κοκ (Γαλλία)
02. Νικ Ντέμπσι (Βρετανία)
03. Ντόριαν Βαν Ρίσελμπεργκε (Ολλανδία)
04. Βύρωνας Κοκκαλάνης (Ελλάδα)
05. Αϊτσέν Γουάνγκ (Κίνα)
06. Αλεξάντερ Ασκέροφ (Ρωσία)
07. Μακότο Τομιζάουα (Ιαπωνία)
08. Μάρτσιν Ουρμπάνοβιτς (Πολωνία)
09. Άλμπερτ ντε Καρβάλιο (Βραζιλία)
10. Σεμπάστιαν Φλάισερ (Δανία)

Η συνολική βαθμολογία
01. Πιοτρ Μίσκα (Πολωνία) 9 βαθμοί
02. Πιέρ λε Κοκ (Γαλλία) 13 βαθμοί
03. Νικ Ντέμπσι (Βρετανία) 13 βαθμοί
04. Βύρωνας Κοκκαλάνης (Ελλάδα) 14 βαθμοί
05. Ζουλιέν Μποντέμ (Γαλλία) 15 βαθμοί
06. Τόνι Βίλχελμ (Γερμανία) 15 βαθμοί
07. Πρζέμισλαβ Μιαρτσίνσκι (Πολωνία) 17 βαθμοί
08. Ντόριαν Βαν Ρίσελμπεργκε (Ολλανδία) 17 βαθμοί
09. Λουί Γκιάρ (Γαλλία) 20 βαθμοί
10. Αϊτσέν Γουάνγκ (Κίνα) 34 βαθμοί

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/