Connect with us

TOP

Αλλάζουμε σκυτάλη στη μνήμη της Αλέκας Σιούλη

Published

on

Στους πρώτους φιλανθρωπικούς αγώνες δρόμου σκυταλοδρομιών Βίκος Street Relays, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην Πάτρα, με την οργανωτική ευθύνη του Πατραϊκού Αθλητικού Ομίλου, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας «Φειδιππίδης» και τον σύλλογο «Ερμής 1877» θα τιμηθεί η μνήμη της Αλέκας Σιούλη-Βενέρη.

Οι παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ. είναι αφιερωμένες σε μια εκ των κορυφαίων σπρίντερ όλων των εποχών, που ως πρωταθλήτρια με τον ΠΑΟΚ έγραψε μοναδική ιστορία.
Η Αλέκα Σιούλη ήταν η κορυφαία σπρίντερ της εποχής της και υπήρξε κάτοχος 15 πανελλήνιων ρεκόρ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, είχε ατομικό ρεκόρ 11.79 στα 100 μ., ενώ είχε τρέξει τα 200 μ. σε 24.08 το 1981, επιδόσεις που αποτέλεσαν πανελλήνια ρεκόρ της εποχής. Στο βιογραφικό της είχε ένα πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. και πέντε στα 200 μέτρα, στην κατηγορία των γυναικών.
Για όσους την είχαν δει να αγωνίζεται η Αλέκα Σιούλη ήταν μία ανεπανάληπτη «σαΐτα», μία κορυφαία σπρίντερ, που ξεχώρισε από μικρή ηλικία (πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα από τα 16), έχοντας ένα στιλ που ήταν πρωτοπόρο για την εποχή της.
Το 1989 μετακόμισε στην Πάτρα, όπου δούλεψε ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα στην Παναχαϊκή. Ως προπονήτρια των «κοκκινόμαυρων» είχε τεράστια συμβολή και προσφορά στο άθλημα, καθώς υπό τη δική της επίβλεψη και του συζύγου της προπονητή Βασίλη Βενέρη, οδήγησαν σε σχεδόν 250 μετάλλια αθλητές και αθλήτριες της Παναχαϊκής.
«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη 8 μηνών με τoν καρκίνο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/