Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Αλώβητος ο… Κορλεόνε

Published

on

Τι κι αν Άγγλοι, Γερμανοί και Ολλανδοί ζήτησαν την κεφαλή του επί πίνακι, παρομοιάζοντάς τον ακόμη και με τον αρχιμαφιόζο «Δον Κορλεόνε»; Ο 78χρονος πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ, είναι ακόμη εδώ και όπως ανακοίνωσε από το Ρίο ντε Τζανέιρο προετοιμάζεται για μία ακόμη εκλογική εκστρατεία, με τις ευλογίες των υπόλοιπων κρατών – μελών!

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

«Άνθρακες ο θησαυρός» αποδείχθηκε το 65ο συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη, για το ευρωπαϊκό μέτωπο εις βάρος του νυν προέδρου. Με την ηχηρή προς πάσα κατεύθυνση απόφασή τους, οι 209 εθνικές ομοσπονδίες – μέλη της ΦΙΦΑ αποφάνθηκαν κατά πλειοψηφία ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν όρια ούτε για την ηλικία, αλλά ούτε και για τον αριθμό των θητειών στην εκλογή προέδρου, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη νέα υποψηφιότητα του Μπλάτερ -πέμπτη κατά σειρά- για τον προεδρικό θώκο. Μοναδική ομοσπονδία που μειοψήφησε ήταν φυσικά η ΟΥΕΦΑ, τα μέλη της οποίας προωθούν την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της, Μισέλ Πλατινί.
Έτσι ο 78χρονος Ελβετός, που βρίσκεται στο πόστο του από το 1998, απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν καταλαβαίνει ούτε από επιθέσεις, ούτε από κατηγορίες, συνεχίζοντας ακάθεκτος την παντοκρατορία του. Με μία αρχηγική ομιλία που καθήλωσε τους συνέδρους, ο Μπλάτερ απέκρουσε εμμέσως τις εις βάρος του κατηγορίες αναφορικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για το μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Παράλληλα, προανήγγειλε πανηγυρικά την πρόθεσή του να οδηγήσει τη ΦΙΦΑ από τη θέση του επικεφαλής για μία ακόμη τετραετία, στις προσεχείς εκλογές του 2015.
«Η αποστολή μου δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύνεδροι, εσείς θα αποφασίσετε ποιος θα οδηγήσει αυτόν τον τεράστιο θεσμό μπροστά, όμως μπορώ να σας πω από τώρα ότι είμαι πανέτοιμος να σας συντροφεύσω στο μέλλον!», τόνισε με ύφος χιλίων πολιτικών ο δαιμόνιος Ελβετός.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/