Connect with us

ΑμεΑ

Ανεβαίνει ο Διαμαντής

Published

on

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Στέφανου Διαμαντή στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο που διεξήχθει στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής εντυπωσίασε ολοκληρώνοντας την παρουσία του στο Βίλνιους. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε τον συμπαίκτη του στο διπλό, Ρώσο Γιούρι Γκολόβιν τον οποίο νίκησε 2-0 (6-0, 6-4). Στην συνέχεια απέκλεισε στον προημιτελικό, τον Εσθονό Ούρμο Βόγκλα, επίσης με 2-0 (6-1, 6-0). Στον ημιτελικό, ο Ρώσος Ιβάν Αντρέεφ αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος κερδίζοντας ένα σετ από τον Έλληνα πρωταθλητή. Τελικά ο Διαμαντής επικράτησε 2-1 (6-2, 4-6, 7-5) και πέρασε στον τελικό. Εκεί τον περίμενε ο Πολωνός Γέρζι Κούλικ ο οποίος δεν μπόρεσε να δυσκολέψει τον Διαμαντή με αποτέλεσμα να ηττηθεί 2-0 σετ (6-1, 6-2).
Όσον αφορά στην παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή στο διπλό αυτή ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά καθώς με τον Ρώσο συμπαίκτη του, Γιούρι Γκόλοβιν ηττήθηκαν από τους Ρώσους Ιβάν Αντρέεφ και Ίλντους Σαϊκισάλμοφ 2-1 (6-2, 5-7, 9-11) μετά από συγκλονιστική αναμέτρηση.
Ο Στέφανος Διαμαντής, έχοντας συμμετάσχει φέτος μόλις σε πέντε διεθνή τουρνουά βρίσκεται πλέον στην 104η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Τους επόμενους μήνες, με τη συμμετοχή του σε περισσότερα τουρνουά, ο Έλληνας πρωταθλητής θα ανεβεί ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/