Connect with us

STORY

Αντίπαλος από 4 ηπείρους

Published

on

Η Σουηδία, πρώτη αντίπαλος της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, είναι αρκετά “παράξενη” ομάδα. Είναι κάτι μεταξύ… οικογενειακής υπόθεσης και παγκοσμιοποίησης, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην 12αδα υπάρχουν τέσσερα αδέλφια, αρκετοί νατουραλιζέ και ουδείς έχει γεννηθεί στην ίδια πόλη!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Σαφώς αγωνιστικά η προσοχή όλων των διεθνών θα πέσει πάνω στους δύο παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Ο Γιόνας Γερέμπκο των Πίστονς και ο Τζέφερι Τέιλορ των Μπόμπκατς είναι ότι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν οι Σουηδοί στο Ευρωμπάσκετ, διοργάνωση στην οποία επιστρέφουν μετά από 10 χρόνια.

Το 2003 είχαν διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ και 30 χρόνια πίσω από σήμερα, το 1983 είχαν αντιμετωπίσει και πάλι την Εθνική ομάδα σε πρεμιέρα, γνωρίζοντας την ήττα στη Λιμόζ με σκορ 69-66 με 20 πόντους του Γκάλη και 19 πόντους από τον Γιαννάκη.
Το αξιοπερίεργο για την σημερινή σουηδική ομάδα είναι ότι έχει στο ρόστερ της δύο ζευγάρια αδελφών. Πρόκειται για τους Αντόν και Βίκτορ Γκάντεφορς, 24 και 21 ετών αντίστοιχα και για τους Τόμας και Μπράις Μασάμπα, 28 και 25 ετών αντίστοιχα με καταγωγή από τον Κονγκό.

Η Σουηδία είναι μια απόλυτα… διεθνής ομάδα, γιατί εκτός από τα αδέλφια Μασάμπα υπάρχει ο Αμερικανοσουηδός – λόγω της Σουηδέζας μητέρας του – Έρικ Ρας, ο Ντίνο Πίτα που γεννήθηκε στο Φόκα της Βοσνίας και με την οικογένειά του βρέθηκε στη Σουηδία από μικρό παιδί, ο Κένι Γκραντ που επίσης είναι Αμερικανοσουηδός και ο Τζόναθαν Σκιόλντεμπρναντ, 30χρονος φόργουορντ με καταγωγή από το Ισραήλ.

Ουδείς από την 12αδα της αυριανής αντιπάλου της Εθνικής δεν έχει γεννηθεί στην ίδια πόλη, ούτε καν τα αδέλφια Γκάντεφορς και Μασάμπα, ενώ μόλις πέντε εξ αυτών έχουν γεννηθεί στην Σουηδία!
Φυσικά προπονητής της ομάδας δεν θα… μπορούσε να είναι Σουηδός. Είναι Αμερικανός και το όνομά του Ντιν Σκοτ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/