Connect with us

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Απολογείται αρχές Δεκέμβρη

Published

on

Η απολογία του Βέι Τσονγκ Λι από την παγκόσμια ομοσπονδία απομένει για να αποφασιστεί η ποινή του. Ο Μαλαισιανός, που είναι το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε ντοπαρισμένος.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Στις αρχές Δκεμεβρίου υπολογίζεται ότι θα προγραμματιστεί η απολογία του Βέι Τσονγκ Λι. Ο Μαλαισιανός, που βρέθηκε θετικός στην αντιφλεγμονώδη ουσία δεξαμεθαζόνη, ευελπιστεί στη μικρότερη δυνατή ποινή. Το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να του επιβληθεί διετής αποκλεισμός και να χάσει του Ολυμπιακούς του Ριο. «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ακόμα για την ημερομηνία αλλά ανεπίσημα γνωρίζουμε ότι θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα», τόνισε ο γραμματέας της μαλαισιανής ομοσπονδίας μπάντμιντον. «Χρειάζεται χρόνο η παγκόσμια ομοσπονδία για να συστήσει την τριμελή επιτροπή, ενώπιον της οποίας θα γίνε η απολογία.
Μόλις οριστούν τα πρόσωπα είναι δικό τους θέμα να ορίσουν το χρόνο και το χώρο. Θα είναι τρία μέλη από τρεις διαφορετικές ομοσπονδίες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ομοσπονδίας μπάντμιντον της Μαλαισίας. Η τελευταία προσέλαβε τον Μάικ Μόργκαν, δικηγόρο που έχει τη βάση του στο Λονδίνο, ώστε να χειριστεί την υπόθεση της απολογίας του Λι. Ο γραμματέας της ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι η απολογία μπορεί να γίνει ακόμα και εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη. Υπάρχει άλλωστε προηγούμενο με αθλητή από την Ταϊλάνδη, περίπτωση στην οποία η τηλεδιάσκεψη έγινε μέσω skype. Σε αυτήν δεν συμμετείχε πάντως ο αθλητής, που επέλεξε να απολογηθεί με γραπτό υπόμνημα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/