Connect with us

ΠΑΛΗ

Αυλαία στο παγκόσμιο

Published

on

Στην «πέτρινη πόλη», την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, ξεκινά αύριο το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Σε μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της πάλης, θα φιλοξενηθούν για έξι μέρες οι κορυφαίοι του πλανήτη, στα ταπί του «Παλατιού της Γυμναστικής».

Η Ελλάδα συμμετέχει στο κορυφαίο ραντεβού με οκτώ αθλητές και δύο αθλήτριες. Η αρχή γίνεται το πρωί της Δευτέρας, με τους Τριανταφυλλίδη και Ξενίδη να συμμετέχουν στα προκριματικά των κατηγοριών 70 και 86 κιλών αντίστοιχα.

Η μεγάλη ελπίδα για μετάλλιο αντιστοιχεί στη Μαρία Πρεβολαράκη. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με πρόσφατες επιτυχίες το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το χρυσό στον τελικό των γκραν πρι. Στην κατηγορία των 53 κιλών, ωστόσο, δεσπόζει η Γιαπωνέζα Σαόρι Γιοσίντα, που μετρά τρία χρυσά Ολυμπιακά και 11 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ και η Σουηδέζα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σοφία Μάτσον περιλαμβάνεται στα φαβορί για το βάθρο.

Από τους υπόλοιπους Έλληνες που θα συμμετάσχουν κανείς δεν βρίσκεται στην εικοσάδα της παγκόσμιας κατάταξης των κατηγοριών τους, όμως, δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια έκπληξη αν ευνοήσει η κλήρωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι ελληνικές συμμετοχές:

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου
Ελευθέρα πάλη:
57κ., 70κ. (Τριανταφυλλίδης), 86κ. (Ξενίδης), 125κ.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου
Ελευθέρα πάλη:
61κ., 65κ., 74κ. (Τσερανίδης), 97κ.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου
Πάλη γυναικών:
48κ., 55κ., 60κ., 69κ.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου
Πάλη γυναικών:
53κ. (Πρεβολαράκη), 58κ., 75κ.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου
Πάλη γυναικών
: 63κ. (Παπαβασιλείου)
Ελληνορωμαϊκή πάλη: 75κ. (Μανουηλίδης), 85κ. (Παπαδόπουλος)

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου
Ελληνορωμαϊκή πάλη:
66κ., 80κ. (Βαρκάς), 130κ.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου
Ελληνορωμαϊκή πάλη:
59κ., 71κ. (Πρεβολαράκης), 98κ. (Κουντουρατζής)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/