Connect with us

STORY

Η πάλη αλλάζει

Published

on

Παρουσιάζονται οι καινοτομίες που θα κρατήσουν την πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες για ακόμη… 3.000 χρόνια.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Στην εθνική βιβλιοθήκη της Τασκένδης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης, που θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του αθλήματος και θα επικυρώσει αλλαγές που θα βάλουν το σπορ σε νέους δρόμους.

Όλα όσα είχε υποσχεθεί ο Σέρβος πρόεδρος της FILA Νέναντ Λάλοβιτς για να πείσει τους «αθάνατους» της ΔΟΕ να διατηρήσουν την πάλη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, θα επικυρωθούν μέσα από κανονισμούς στο συνέδριο της Τασκένδης. Εκεί ο Λάλοβιτς, που ανέλαβε το 2013 θα ανανεώσει τη θητεία του για έξι ακόμη χρόνια και παράλληλα θα εκλεγούν οκτώ νέα μέλη για την εκτελεστική επιτροπή.

«Ο στόχος είναι να μην αντιμετωπίσει η πάλη κανένα πρόβλημα ενόψει της αναθεώρησης της ΔΟΕ το 2017. Θέλουμε να κλείσει μία και καλή το ζήτημα της πάλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να παραμείνει το άθλημα στο πρόγραμμα για ακόμη 3.000 χρόνια), είχε πει πρόσφατα ο Λάλοβιτς.

Αναφορικά με τις αλλαγές θα συζητηθούν θέματα κανονισμών, θα υπάρξει απόφαση για νέα ιστοσελίδα, θα παρουσιαστούν προτάσεις για την αύξηση της εμπορικότητας και θα τεθεί θέμα μετονομασία της διεθνούς ομοσπονδίας από FILA (Federation Internationale des luttes associees) πιθανώς σε United World Wrestling, που δείχνει ότι αγκαλιάζει όλες τις μορφές της πάλης.

«Θα βρίσκομαι εκεί από την πρώτη ημέρα. Έχουμε ετοιμάσει μία σειρά από προτάσεις που θα βοηθήσουν το άθλημά μας να προσελκύσει νέα παιδιά. Θα υπάρξουν εκλογές από όπου θα προκύψουν και οκτώ νέα μέλη», σχολίασε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Κώστας Θάνος και πρόσθεσε ότι «αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία θα είναι οι αλλαγές και οι καινοτομίες που προωθεί η παγκόσμια ομοσπονδία για να γίνει η πάλη πιο μοντέρνα και πιο ελκυστική για τους φιλάθλους και την τηλεόραση, αλλά και συμβατή με τις απαιτήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον να βρεθούμε στη δυσχερή θέση της απομάκρυνσης από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Θα υπάρξει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Θα είναι το πρώτο συνέδριο όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τόσες πολλές αλλαγές».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/