Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Βρυχήθηκε ο Χαϊλάντερ

Published

on

Τι κοινό έχουν ένας Σκοτσέζος (Άντι Μάρεϊ), ένας Κροάτης (Μάριν Τσίλιτς) και ένας Τσέχος (Τόμας Μπέρντιχ); Μα, την κατάκτηση της κορυφής στα τουρνουά της Βιέννης, της Μόσχας και της Στοκχόλμης αντίστοιχα, που ολοκληρώθηκαν σήμερα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Στο μεγαλύτερο ντέρμπι της ημέρας, τελικώς η… μπίλια κάθησε στην πλευρά του Σκοτσέζου άσου (φωτογραφία), ο οποίος κατέβαλλε την αντίσταση του Νταβίντ Φερέρ μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, με σκορ 5-7, 6-2, 7-5. Με τη νίκη του αυτή, ο Μάρεϊ πήρε τη ρεβάνς από τον Ισπανό για την ήττα του στον 3ο γύρο του Σαγκάη Ρόλεξ Μάστερς, πριν από μόλις μία εβδομάδα, ενώ παράλληλα πήρε τεράστιο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του για πρόκριση στα τελικά του ΑΤΡ World Tour Finals του Λονδίνου, που διεξάγεται τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος του Βρετανού μέσα στο 2014, και ο 30ος συνολικά στην καριέρα του. Όσο για τον τενίστα από το Αλικάντε του ισπανικού Νότου, το Λονδίνο αρχίζει πια να ξεμακραίνει επικίνδυνα, αφού από αύριο θα οπισθοχωρήσει στην παγκόσμια κατάταξη πίσω από τον Μάρεϊ και καλείται πλέον να κυνηγήσει την ανατροπή επί του Σκοτσέζου, ευτυχώς εντός έδρας, στο προσεχές τουρνουά της ΑΤΡ στη Βαλένθια.

Στη Μόσχα, ο 26χρονος Τσίλιτς νίκησε έναν άλλο Ισπανό, τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, με 6-4, 6-4 κλείνοντας ιδανικά το ρωσικό τουρνουά με τον 4ο φετινό τίτλο στις αποσκευές του, μετά από εκείνους των Ζάγκρεμπ Ίντορς, Ντελρέι Μπιτς όπεν και φυσικά του αμερικανικού όπεν. Έτσι, ο διάδοχος και μαθητής του θρυλικού Γκόραν Ιβάνισεβιτς παραμένει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος Κροάτης τενίστας όλων των εποχών, με 13 κατακτήσεις τίτλων ΑΤΡ έναντι 22 του προπονητή του, ενώ έγινε και ο δεύτερος από την πατρίδα του που κερδίζει το Κρέμλιν καπ (πρώτος ο Ιβανίσεβιτς, το 1996).

Όσο για την πρωτεύουσα της Σουηδίας είχαμε… αποκαθήλωση, καθώς εκείνος που χαμογέλασε τελικά ήταν ο Τσέχος Τόμας Μπέρντιχ, που επικράτησε του κατόχου του περσινού τίτλου, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ από τη Βουλγαρία, εκθρονίζοντάς τον με ανατροπή 5-7, 6-4, 6-4. Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος στην καριέρα του Μπέρντιχ, ο οποίος βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την πρόκρισή του στους τελικούς του Λονδίνου.

Τα σημερινά αποτελέσματα των τελικών

Έρστε Μπανκ Όπεν Βιέννης
Άντι Μάρεϊ – Νταβίντ Φερέρ 5-7, 6-2, 7-5

Κρέμλιν Καπ Μόσχας
Μάριν Τσίλιτς – Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ 6-4, 6-4

ΙΦ Όπεν Στοκχόλμης
Τόμας Μπέρντιχ – Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ 5-7, 6-4, 6-4

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/