Connect with us

STORY

Διάσημος με ένα μετάλλιο

Published

on

Ηταν άγνωστος μεταξύ αγνώστων αλλά μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Ρος Μέρντοχ έγινε από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα στη Σκωτία. Το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες κολύμβησης της Κοινοπολιτείας, που έγιναν στην Γλασκώβη και τα δύο αργυρά στο ευρωπαϊκό του Βερολίνου ήταν η αιτία.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Ειδικότερα οι αγώνες Κοινοπολιτείας αποτελούσαν το μεγάλο του στόχο. «Τα δύο τελευταία χρόνια το μόνο που υπήρχε στο μυαλό του ήταν οι αγώνες Κοινοπολιτείας και τώρα πέρασαν. Είναι περίεργο», σχολίασε ο Μέρντοχ, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι δεν κέρδισε μόνο τρία μετάλλια.
Η αναγνωρισιμότητα του εκτοξεύτηκε στα ύψη, κυρίως από το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στη χώρα του. Στο ταχυδρομείο του καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες γράμματα, στο twitter οι followers του ξεπέρασαν τις 10.500, ενώ η συλλογή από selfies με απλό κόσμο ανταγωνίζεται σε αριθμό αυτήν της Κιμ Καρντάσιαν.

«Είναι περίεργο. Περπατώ έξω και ακούω ανθρώπους να λένε: ‘Αυτός είναι ο κολυμβητής που έδειξε η τηλεόραση. Είναι ο Ρος Μέρντοχ’. Πριν ένα μήνα περπατούσα εδώ και κανένας δεν ήξερε ποιος είμαι ούτε με πρόσεχε. Είναι περίεργο να έρχεται κόσμος και να σου ζητάει να βγεις φωτογραφία μαζί του», είπε ο Σκωτσέζος, περιγράφοντας τα νέα δεδομένα.
Την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο, την ανταπέδωσε σε έναν νεαρό θαυμαστή του, τον πεντάχρονο Μπράιαν Φιτζπάτρικ από το Νταμπάρτον. Ο πιτσιρίκος έστειλε γράμμα στον Μέρντοχ, χωρίς να γράψει τη διεύθυνση στο φάκελο, παρά μόνο «προς Ρος Μέρντοχ, πρωταθλητή Κοινοπολιτείας».

Ακόμα και το γεγονός ότι το γράμμα χωρίς διεύθυνση παραλήπτη έφτασε στον Μέρντοχ, κολάκεψε τον κολυμβητή, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του μικρού Μπράιαν. Τον βρήκε μέσω twitter και φρόντισε να συναντηθούν πανεπιστήμιο Στέρλινγκ, όπου προπονείται. «Συνάντησα τον Μράιαν στο κολυμβητήριο, τον ξενάγησα και κάναμε μία μικρή κούρσα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό».
Τις επόμενες μέρες ο Μέρντοχ θέλει να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί και στη συνέχεια να αρχίσει προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/