Connect with us

STORY

Πρεμιέρα με ήττα

Published

on

ο Κλαούντιο Ρανιέρι δε γλίτωσε από την παράδοση που θέλει τους προπονητές της Εθνικής ποδοσφαίρου να χάνουν στην πρεμιέρα του. Στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016, η Ρουμανία μας υποχρεώσε σε ήττα με 1-0.

Με παίκτη από τη φούτμπολ λιγκ (Μάνταλος) στην ενδεκάδα αλλά και με άλλα μή δόκιμα… πειράματα, ο Ιταλός προπονητής δείχνει με το καλημέρα να επιβεβαιώνει όλους αυτούς που έκαναν λόγο για μια χρυσή… μετριότητα. Η Εθνική έδειξε ακόμα μουδιασμένη, ασύνδετη και προβληματική. Βρέθηκε να χάνει από το 10΄όταν ο Χολέμπας ανέτρεψε τον Κίπτσιου και ο Μάρικα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι.
Στη συνέχεια η Εθνική προσπάθησε να βρει χώρους προς την εστία των Ρουμάνων, αλλά μόνο ο Τοροσίδης ήταν δραστήριος ενώ ο Μήτρογλου, καλά κλεισμένος δεν απείλησε σε κανένα σημείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρανιέρι έβγαλε τον Σαμαρά (και έβαλε τον Διαμαντάκο) και ο διαιτητής τον Μάρικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53΄. Ακόμα όμως και με παίκτη παραπάνω η Εθνική δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και το καλύτερο που κατάφερε ήταν ένα δοκάρι στο 88΄από κεφαλιά του Τοροσίδη. Τελικά η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους Ρουμάνους να κερδίζουν 1-0 και τους τρεις βαθμούς της νίκης στο άδειο Καραϊσκάκη.

Ελλάδα (Ρανιέρι) Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σάμαρης (65′ Κονέ), Μάνταλος (65′ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (46′ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.
Ρουμανία (Πιτσούρκα) Ταταρουσάνου, Ρατ, Ταμάς, Γκριγκόρε, Χόμπαν (84′ Πρεπέλιτσα), Κιρικές, Κίπτσιου (90′ Τόρζε), Πιντιλί, Μαξίμ (68′ Ενάκε), Στάνκου, Μάρικα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/