Connect with us

STORY

“Διαγράψτε τις ΗΠΑ”

Published

on

Ο ψυχρός πόλεμος έχει μεταφερθεί στον αθλητισμό. Ξεκίνησε από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και συνεχίζεται και στο μουντιάλ του ποδοσφαίρου που θα γίνει το καλοκαίρι στη Βραζιλία.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Δυστυχώς η κόντρα των Δυτικών (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) με τους Ανατολικούς (Ρωσία) έχει μεταφερθεί και στον αθλητισμό. Όσο και αν προσπαθούν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και από τους υπόλοιπους αθλητικούς οργανισμούς να κρατήσουν τον αθλητισμό μακριά από την πολιτική, Ομπάμπα, Πούτιν και ΣΙΑ έχουν φροντίσει για το αντίθετο.
Πριν από λίγες ώρες, εκπρόσωποι της ρωσικής δούμας, αλλά και εκπρόσωποι διάφορων κομμάτων της Ρωσίας, έστειλαν επιστολή στη ΦΙΦΑ, ζητώντας να διαγράψει από τα μητρώα της, τις ΗΠΑ.
Ο Αλεξάντερ Σιντγιάκιν και ο Μιχαήλ Μαρκέλοφ ήταν οι συντάκτες της επιστολής με την οποία ζητούν εκτός από τη διαγραφή, και την αποβολή της ομάδας των ΗΠΑ από το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Στην επιστολή αναφέρεται πως οι ΗΠΑ με την ιμπεριαλιστική της πολιτική κατά χωρών όπως η Γιουγκοσλαβία, η Λιβύη και η Συρία, δεν έχουν θέση μεταξύ των μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Η συγκεριμένη επιστολή, ήταν η απάντηση των Ρώσων σε αυτήν που απέστειλαν δύο Αμερικανοί, ο Μαρκ Κιρκ και ο Νταν Κόουτς στη FIFA, με το ίδιο αίτημα για τους Ρώσους λόγω της παρέμβασης τους στην Κριμαία. “Πρόκειται περί οφθαλμού αντί οφθαλμού. Μην επιτρέπετε στις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2014, διαγράψτε τους από τη FIFA” έγραψε στο twitter o Αλεξάντερ Σιντγιάκιν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/