Connect with us

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Διπλά κουπιά στο Μπακού

Published

on

Με δύο Έλληνες αθλητές θα εκπροσωπηθεί τελικώς το άθλημα του κανόε-καγιάκ στους παρθενικούς ευρωπαϊκούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο του 2015.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Όπως έγινε γνωστό από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία του αθλήματος, με την πρόκριση που η χώρα μας κατέκτησε στην κατηγορία γυναικών στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βραδεμβούργου στη Γερμανία, κατάφερε παράλληλα να κερδίσει ακόμη μία θέση για τη λαμπρή διοργάνωση του ερχόμενου καλοκαιριού. Έτσι, τα ελληνικά κουπιά θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα του μονοθέσιου καγιάκ γυναικών (Κ1 γυναικών), καθώς και του αντίστοιχου μονοθέσιου καγιάκ των ανδρών (Κ1 ανδρών).

Οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες, ένα από τα πιο φιλόδοξα αθλητικά πρότζεκτ της νέας εποχής (αφού έχουν χαρακτηριστεί οι αγώνες της χλιδής), θα φέρουν στο Μπακού την αθλητική ελίτ της γηραιάς ηπείρου, με την πρωτεύουσα των Αζέρων να εκτιμάται ότι θα υποδεχθεί 5.400 αθλητές από 49 χώρες. Επιπλέον, όπως έχει ανακοινωθεί, οι συγκεκριμένοι αγώνες θα αποτελέσουν και κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 για επτά από τα 18 (μέχρι στιγμής) αθλήματα, που είναι τα εξής: κολύμβηση, ποδηλασία, σκοποβολή, πινγκ πονγκ, τάε κβον ντο, τρίαθλο και μπιτς βόλεϊ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/