Connect with us

EDITORIAL

Δώρο και από την ΟΥΕΦΑ

Published

on

Πριν από λίγες μέρες, η Μέταλιστ έκανε στον ΠΑΟΚ το… δώρο του αποκλεισμού. Την επιβεβαίωση του “δώρου” αυτού θα κάνει μέσα στα επόμενα 24ωρα και η ΟΥΕΦΑ, καθώς θεωρείται σίγουρο πως δύσκολα θα βγει απόφαση εις βάρος των Ουκρανών.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Αυτή η οριστικοποίηση του αποκλεισμού, μπορεί να στεναχωρήσει όλους αυτούς που έτρεφαν αυταπάτες περί δικαίωσης. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο ΠΑΟΚ θα βγάλει από τη μασχάλη του το ένα καρπούζι (Τσάμπιονς λιγκ) και θα κινηθεί πιο άνετα έχοντας μόνο ένα (Σούπερ λίγκα) κόντρα στον Ολυμπιακό.
Η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα λίγο πριν από την έναρξη του, έχει ως εξής. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες μεταγραφές, οι οποίες μπορεί να παρουσιάστηκαν ως επιτυχία, όμως άπαντες θεωρούνται β’ κλάση και κάτω. Ακόμα και ο πολυδιαφημισμένος Σαβιόλα, στα 32 του δε φαίνεται να είναι ο παίκτης που θα τρυπήσει τις σφιχτές ελληνικές άμυνες. Επιμένω πως ο Ολυμπιακός, με τις απώλειες των Τζιμπούρ και Αμπντούν έχει αποδυναμωθεί. Επίσης, όσες διαψεύσεις και αν βγάλει ο επίσημος Ολυμπιακος (ακόμα και ο ίδιος ο Μαρινάκης), το θέμα είναι πως υπάρχει πρόβλημα με τον Μίτσελ.
Ο Ισπανός προπονητής των ερυθρόλευκων, έχει κακές σχέσεις με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ και η εικόνα που δείχνει μέχρι στιγμής η ομάδα, είναι απογοητευτική. Το πρόβλημα με τον Μίτσελ, είναι πως έχει μεγάλο και ισχυρό συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το πληρώσει για να τον αποδεσμεύσει. Αυτό θα γίνει όταν η υπομονή του Μαρινάκη εξαντληθεί και πει το “ναι” ο (φθηνός αλλά καλός Έλληνας) αντικαταστάτης του.
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο Άρης ακόμα προσπαθεί να αναγεννηθεί και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Μόνο ο ΟΦΗ δείχνει ικανός να κάνει την έκπληξη φέτος στο πρωτάθλημα, όχι όμως να φτάσει σε σημείο να σπάσει το δίδυμο της κορυφής.
Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, διαθέτει τον καλύτερο προπονητή του πρωταθλήματος. Ο Στέφενς με το υλικό που υπάρχει στο Δικέφαλο του βορρά αυτή τη στιγμή, μπορεί να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1985. Σε αυτό πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του ΠΑΟΚ και όχι σε ενστάσεις στην ΟΥΕΦΑ και πλάνα ευρωπαϊκής πορείας. Δυστυχώς με το υλικό που διαθέτει για την Ευρώπη, στην καλύτερη περίπτωση θα προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ. Μέχρι εκεί. Ακόμα όμως και αυτή η επιβάρυνση, μπορεί να τον επηρεάσει και να έχει απώλειες από τους λεγόμενους “μικρούς”, εκεί από όπου ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα παίρνει το τρίποντο.
Ο Στέφενς είναι έξυπνος προπονητής και θα ξεκινήσει rotation στα παιχνίδια της Ευρώπης, για να έχει φρέσκια και φορμαρισμένη την ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδεχομένως βραχυπρόθεσμα να έχει γκρίνιες τόσο από τη διοίκηση όσο και από την κερκίδα. Αν όμως το αποτέλεσμα τον δικαιώσει, τότε η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ θα αποζημειώσει (με το παραπάνω) όλους τους γκρινιάρηδες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/