Connect with us

EDITORIAL

Χλωμός ο Μίτσελ

Published

on

Ακόμα και αν δεν έχει δει κάποιος τον αγώνα Λίβερπουλ – Ολυμπιακός θα μπορούσε από μία βόλτα στο facebook και στο twitter να αντιληφθεί ότι στον Πειραιά καταράστηκαν ήδη τη στιγμή που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του τεράστιου Στίβεν Τζέραρντ.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Όχι γιατί κακοπέρασαν όσοι συμμετείχαν στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» ως συνοδοί. Οι Άγγλοι τους φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο. Κακοπέρασαν, όμως, όσοι μπήκαν στο «Άνφιλντ» με τη φανέλα του Ολυμπιακού και κινδύνεψαν με διασυρμό από τον Ρόμπι Φάουλερ! Ναι, τον άλλοτε κεντρικό επιθετικό της Λίβερπουλ που μπήκε στο γήπεδο και έμοιαζε να κουβαλάει μαζί του και τον… σιαμαίο αδερφό του. Πάχυνε ο Φάουλερ, αλλά απείλησε άμεσα την άμυνα του Ολυμπιακού σε δύο – τρεις περιπτώσεις. Μία γραμμή που έμοιαζε φτιαγμένη από υλικό που λιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου.
Ούτε με… βαλέ δεν έκοβαν οι αμυντικοί του πρωταθλητή Ελλάδας μέχρι την είσοδο στο γήπεδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο διεθνής στόπερ έκανε την ανάγκη φιλότιμο και θυσιάστηκε για να αποτρέψει τον διασυρμό. Μέχρι τότε κρατούσε ζωντανό τον Μίτσελ ο Μπάλας Μέγερι. Σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις στην μικρή διεθνή καριέρα του Μαγυάρου τερματοφύλακα.
Μία ήττα από τη Λίβερπουλ, ασφαλώς, και δεν φέρνει τη συντέλεια του κόσμου. Ούτε μειώνει την αξία του Ολυμπιακού. Αλλά, ρε αδερφέ, περίμεναν όλοι να δουν μία ομάδα να κάνει πέντε πράγματα μέσα στο γήπεδο. Οι επιλογές του Μίτσελ, όμως, αρκέστηκαν μόνο σε ένα: απλά έβλεπαν τους αντιπάλους τους.
Και αν το γεγονός ότι η Λίβερπουλ βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας δικαιολογεί κάπως την υπεροχή των Άγγλων στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά έπειτα από προετοιμασία ενός μήνα θα περίμενε ο καθένας ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα άλλαζαν πέντε – έξι συνεχόμενες πάσες. Ότι θα πατούσαν στην περιοχή της Λίβερπουλ. Ότι θα έδιναν ένα στίγμα.
Μπορεί να ‘χει άλλοθι ο Μίτσελ ότι δοκίμασε ένα διαφορετικό σχήμα. Έβαλε παίκτες που δεν είχαν παίξει μαζί στα προηγούμενα φιλικά. Ακόμα και δίκιο να έχει, καλό θα ‘ναι να ρωτήσει όσους είδαν το ματς δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ψυχολογική φόρτιση του εργοδότη του.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε και φέτος τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έφερε τον Βάις, τον Τσόρι, τον Σαβιόλα. Μπορεί να καθυστέρησε η ολοκλήρωση κάποιων μεταγραφών, αλλά με τους περισσότερους δούλεψε ο Μίτσελ έναν ολόκληρο μήνα. Ή μήπως δεν δούλεψε; Διότι το ερώτημα που ακούγεται από χθες το απόγευμα είναι το ίδιο: Τι έκαναν στην προετοιμασία; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο Ισπανός τεχνικός. Το ερώτημα είναι αν θα προλάβει να απαντήσει ως προπονητής του Ολυμπιακού. Η προοπτική του ταμείου ανεργίας μοιάζει πλέον πολύ πιθανή για τον Μίτσελ, ο οποίος εκτός των άλλων έχει πλέον να αντιμετωπίσει και το φάντασμα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον μνημόνευσαν οι Άγγλοι τον Βάσκο, τον νοστάλγησαν όλοι στον Ολυμπιακό όταν θυμήθηκαν την απόδοση των «ερυθρολεύκων» στην επίσκεψή τους στην Αγγλία για το ματς με την Άρσεναλ πριν από δύο χρόνια.
Το καμπανάκι χτύπησε για τον Μίτσελ. Πόσες μέρες του λείπουν για τον τερματισμό θα το μάθουμε σύντομα. Διότι με την εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός ΚΑΙ στο φιλικό με τη Λίβερπουλ, ο Ισπανός προτρέπει εμμέσως πλην σαφώς τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ακολουθήσει πρακτικές Χρήστου Πανόπουλου και Θοδωρή Ζαγοράκη. Των παραγόντων που έχουν απολύσει προπονητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/