Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εκτεθειμένοι οι Αμερικανοί κολυμβητές

Published

on

Μύλος με τη φερόμενη ένοπλη ληστεία της οποίας έπεσε θύμα ο Λόχτι και άλλοι τρεις Αμερικανοί κολυμβητές. Αντικρουόμενες πληροφορίες οδήγησαν στην απαγόρευση εξόδου των δύο εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Νέα στοιχεία μαρτυρούν πως ο Λόχτι και η παρέα του προκάλεσαν φθορές σε βενζινάδικο.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η υπόθεση έχει πολλά κενά τα οποία προκύπτουν από τις αντικρουόμενες μαρτυρίες των εμπλεκόμενων κολυμβητών. Οι βραζιλιάνικες αρχές πρόλαβαν να απαγορεύσουν την έξοδο στους Γκάναρ Μπεντς και Τζακ Κόνγκερ και αυτό γιατί ήθελαν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής. Ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο με τον Ράιαν Λόχτι που φέρεται πως έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ, ενώ αβέβαιο είναι αν ο Τζίμι Φάιγκαν βρίσκεται στο Ρίο. Όπως προκύπτει από τα ξένα δημοσιεύματα, η παρέα των τεσσάρων κολυμβητών υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε φθορές στην πόρτα τουαλέτας ενός βενζινάδικου. Ο υπάλληλος ασφαλείας για να τους εμποδίσει να τραπούν σε φυγή τράβηξε πιστόλι αλλά ποτέ δε σημάδεψε εναντίον τους. Μάλιστα ζήτησε χρήματα για τις ζημιές που προκάλεσαν και οι Αμερικανοί έδωσαν 20 δολάρια. Το περιστατικό στο βενζινάδικο καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και δόθηκε στη δημοσιότητα. Επιπλέον άλλο βίντεο δείχνει τους κολυμβητές να επιστρέφουν ευδιάθετοι στο Ολυμπιακό χωριό λίγο μετά την υποτιθέμενη ληστεία και στον έλεγχο που τους έκανε ο φύλακας είχαν επάνω τους όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Υπενθυμίζεται πως η ιστορία της ένοπλης ληστείας είδε το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Κυριακής. Τότε δημοσιογράφος του Fox Sports που είχε επικοινωνία με τη μητέρα του Λόχτι, αποκάλυψε πως ο Αμερικανός έπεσε θύμα κακοποιών στο Ρίο κατά την επιστροφή του από πάρτι. Στην αρχή η ΔΟΕ και η αμερικανική Ολυμπιακή επιτροπή διέψευσαν το περιστατικό αλλά λίγο αργότερα ο ίδιος ο Λόχτι με δηλώσεις του στο NBC το επιβεβαίωσε. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως εκείνος και οι τρεις συναθλητές τους επιβιβάστηκαν σε ταξί για να γυρίσουν στο Ολυμπιακό χωριό μετά από πάρτι, όταν ένας αριθμός ανδρών ντυμένοι με στολές αστυνομικών τους κατέβασαν από το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον Λόχτι, όταν ο ίδιος αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους ένας κακοποιός όπλισε το όπλο του και το κόλλησε στο μέτωπό του.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/