Connect with us

OLYMPICS

Εκτός το Παρίσι

Published

on

Η γαλλική πρωτεύουσα δεν θα είναι υποψήφια για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 , ανοίγοντας το δρόμο στις υποψηφιότητες των αμερικανικών μεγαλουπόλεων.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η οικονομία της χώρας δεν μπορεί να στηρίξει μια τέτοια διεκδίκηση και οι Γάλλοι φαίνεται ότι θα αρκεστούν στη φιλοξενία της παγκόσμιας έκθεσης (World Expo) του 2025. «Για το ευρύτερο καλό του Παρισιού και της Γαλλίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
Η «πόλη του φωτός» διεκδίκησε δίχως επιτυχία τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 και του 2012, ενώ απορρίφθηκε και υποψηφιότητα για την ανάληψη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2018 από την πόλη Ανεσί.
Τα νέα στις ΗΠΑ ήταν ευχάριστα και τώρα το Λος Άντζελες, η Βοστόνη, η Ουάσινγκτον και πιθανότατα το Σαν Φρανσίσκο θα διεκδικήσουν το αμερικανικό χρίσμα. Η επιλογή των ΗΠΑ θα μπει στη διεκδίκηση μαζί με το Κατάρ από την Ασία, τη Μελβούρνη από την Ωκεανία, μια ευρωπαϊκή πόλη (Βερολίνο, Αμβούργο/Κοπεγχάγη, Αγία Πετρούπολη, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Κίεβο, Μπακού) και μια αφρικανική (Ναϊρόμπι, Καζαμπλάνκα και Ντάρμπαν). Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν το 2015 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί το 2017.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/