Connect with us

OLYMPICS

Χωρίς επιτυχίες «κόβονται»

Published

on

Με έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό στη Μαλαισία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Αθλήματα που δεν έφεραν επιτυχία κινδυνεύουν να «κοπούν».

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Το υπουργείο αθλητισμού της Μαλαισίας κατάρτισε μία λίστα έντεκα αθλημάτων σε ένα πρόγραμμα που ονόμασε «ο δρόμος προς το Ρίο». Η λίστα αυτή ενδέχεται να μειωθεί και δύο ή τρία αθλήματα να «κοπούν» επειδή δεν έφεραν επιτυχίες στους πρόσφατους αγώνες Κοινοπολιτείας και τους ασιατικούς αγώνες. Η ενδεκάδα των αθλημάτων που προωθεί μέχρι σήμερα η Μαλαισία για τους Ολυμπιακούς είναι η κολύμβηση, η άρση βαρών, η ποδηλασία, το μπάντμιντον, η γυμναστική, το χόκεϊ ανδρών, η ξιφασκία, η τοξοβολία, η σκοποβολή, ο στίβος και η ιστιοπλοΐα.
Πρόθεση της κυβέρνησης της Μαλαισίας είναι να στηρίξει τα αθλήματα στα οποία υπάρχει προοπτική για κατάκτηση μεταλλίων το 2016 στη Βραζιλία. «Το πρόγραμμα ‘ο δρόμος προς το Ρίο’ θα επανεξεταστεί με βάση τα επιτεύγματα των αθλητών στους αγώνες Κοινοπολιτείας και τους ασιατικούς αγώνες, καθώς βρισκόμαστε δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς και δεν μπορούν όλα τα αθλήματα να μας φέρουν μετάλλια. Δεν θέλω να πω ποια θα απορριφθούν. Θέλω να ακούσω το πλάνο των ομοσπονδιών και να δω αν θέτουν στόχους που δεν είναι ρεαλιστικοί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αθλητισμού, Κέρι Τζαμαλουντίν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/