Connect with us

STORY

Ελπίδες για το παγκόσμιο

Published

on

Η ομοσπονδία θα ζητήσει wild card για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας την επόμενη χρονιά. Είναι το μόνο βέβαιο αυτό. Και καλά θα κάνει, γιατί είναι απαραίτητο να συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση να κερδίσει την wild card.

Λουμλπιάνα: Γιώργος Συρίδης
[email protected]
follow me @GeoS31178

Δεν πρόκειται να δώσουν μάχη μόνο οι πέντε ομάδες που έχουν ήδη αναφερθεί σε όλα τα ρεπορτάζ. Σαφώς και η Βραζιλία και η Κίνα έχουν ένα προβάδισμα γιατί είναι μεγάλες αγορές, ιστορικές δυνάμεις στις ηπείρους τους. Σαφώς και η Ελλάδα, η Ρωσία και η Τουρκία θα δώσουν την δική τους μάχη, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες διεκδικήτριες χώρες για τις τέσσερις wild card.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, μια από τις χώρες που θα μπουν δυνατά στην μάχη για την wild card θα είναι ο Καναδάς, που έμεινε έξω, αλλά επίσης είναι μια μεγάλη αγορά, έχει αρκετούς παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ και χαίρει της εκτίμησης της Παγκόσμιας FIBA. Οι ίδιες πηγές από την Ισπανία αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλεγούν δύο χώρες από την Ευρώπη, όμως σαφέστατα δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Μεγάλο όπλο της Ελλάδας είναι ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, είναι μεγάλο μπασκετικό μέγεθος και σίγουρα η παρουσία της ανεβάζει τον ανταγωνισμό και την ποιότητα.

Όλα αυτά μετρούν, αλλά φτάνουν; Λογικά η απόφαση θα παρθεί έως τα τέλη του 2013 ή το αργότερο στις αρχές του 2014, αφού η κλήρωση είναι προγραμματισμένη τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/