Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ενα βήμα από την τετράδα

Published

on

Όταν ο Γιώργος Κοτσιλιάνος κι ο Νίκος Ζουπάνης, η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ ανδρών, ξεκινούσε την κοινή της πορεία στην άμμο , είμαστε σίγουροι πως δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη της πόλης Ξιαμέν στην νοτιανατολική Κίνα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι όμως σ’ αυτό το λιμάνι, ένα από τα τέσσερα που αποτέλεσαν την ειδική οικονομική ζώνη στις αρχές της δεκαετίας του ’80 (το πρώτο άνοιγμα της Κίνας προς τις ξένες επενδύσεις και το εμπόριο) οι «Κότσι-Ζούπα» δείχνουν να έχουν βρει τη δική τους Ιθάκη.
Μετά την περσινή 5η θέση στο τουρνουά OPEN της Ξιαμέν, ο Γιώργος κι ο Νίκος ένα χρόνο αργότερα ισοφάρισαν την περσινή τους επίδοση και βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν από τους ημιτελικούς.

Μετά τις τρεις νίκες στον όμιλο, σήμερα το πρωί κέρδισαν με 2-1 (24-26, 21-18, 15-9) τους Γερμανούς Φουξ, Κατσμάρεκ και αντιμετωπίζουν τους Ρώσους Λιαμίν, Μπαρσούκ για την προημιτελική φάση του τουρνουά.
«Μήπως θα πρέπει να ζητήσετε από την FIVB να κάνει κι άλλα τουρνουά εδώ στην Ξιαμέν;», είναι το αστείο που απευθύνουν όλες οι ξένες ομάδες προς τους δύο Έλληνες οι οποίοι χαμογελούν και απολαμβάνουν τις στιγμές αν και δεν δείχνουν να πιστεύουν στις παραδόσεις.

«Σίγουρα αισθανόμαστε άνετα εδώ, αλλά δεν κερδίζουμε λόγω παράδοσης. Κερδίσαμε τους Γερμανούς γιατί παρά την απώλεια του πρώτου σετ είχαμε την ηρεμία και την θέληση να γυρίσουμε το παιχνίδι», είπε με ένα στόμα τα δύο παιδιά και συμπλήρωσαν: «Πλέον έχουμε την εμπειρία και την ωριμότητα για να διαχειριζόμαστε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε πιο έτοιμοι σαν ομάδα ψυχολογικά και σωματικά κι αυτό φαίνεται».

Βέβαια αν τελικά σε δύο ώρες η Εθνική πάρει το εισιτήριο για την 4άδα, το σίγουρο είναι ότι Κοτσιλιάνος, Ζουπάνης όσο κι αν δεν πιστεύουν στις παραδόσεις, θα κλείσουν από τώρα τα εισιτήρια για το τουρνουά του 2015 και θα πάρουν μαζί τους στο Ρέθυμνο λίγη από την άμμο της Ξιαμέν…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/