Connect with us

MONEY

Εξω φρενών ο Πλατινί

Published

on

Με την τακτική των μεγάλων ομάδων (κυρίως της Ρεάλ Μαδρίτης) τα έβαλε ο Μισέλ Πλατινί με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Μπέιλ που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μαλιστα ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, έσπευσε να τη χαρακτηρίσει ως κλοπή.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Ουαλός επιθετικός της Τότεναμ, θα γίνει η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, ακολουθώντας τα βήματα των Ζιντάν και Ρονάλντο και ο Πλατινί δε θέλησε να αφήσει ασχολίαστο το θέμα. “Μιλώντας από ηθικής άποψης, το ίδιο ερώτημα είχε τεθεί και την εποχή που ο Μαραντόνα είχε μεταγραφεί στη Νάπολι. Τότε όλοι είχαμε πει ότι τα λεφτά είναι πάρα πολλά και με βάση τα σημερινά νούμερα, μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 5.000.000 ευρώ. Τώρα φτάσαμε στον Μπέιλ των 100.000.000 ευρώ”.

Ο πρέδρος της ΟΥΕΦΑ έριξε βολές και προς Μαδρίτη μεριά. “Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ έχει ένα έλλειμα πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ και το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα πληρώσει τη μεταγραφή του Μπέιλ. Όπως και να έχει, θεωρώ τις μεταγραφές παικτών κλοπή. Όταν έπαιζα εγώ, υπέγραφα το συμβόλαιο, το ολοκλήρωνα και μετά επέλεγα μόνος μου την ομάδα που θα συνέχιζα την καριέρα μου. Σήμερα ο ποδοσφαιριστής έχει γίνει ένα προϊόν όπου ένα σωρό κόσμος βγάζει χρήματα εις βάρος του από τις διάφορες προμήθειες που λαμβάνουν”.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν φέτος το καλοκαίρι, ο Πλατινί δήλωσε πως η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται πολύ σοβαρά να μικρύνει τη μεταγραφική περίοδο. “Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη θα έχουν το ίδιο χρονικό περιθώριο για να αγοράσουν και να πουλήσουν παίκτες. Έτσι θα υπάρξει μια ισορροπία και καλύτερος έλεγχος”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/