Connect with us

STORY

Επανέρχεται η Γάτου

Published

on

Είναι η κορυφαία Ελληνίδα σπρίντερ στα 60μ., και μέλος της Εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. των γυναικών, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Πιτέστι τον περασμένο Ιούλιο. Παρότι ένας τραυματισμός της στέρησε τη χαρά της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης, η Μαρία Γάτου δεν το βάζει κάτω, έχοντας βάλει στο στόχαστρό της τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η 25χρονη πρωταθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο η 6η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στα 60μ., κερδίζοντας με επίδοση 7.29 το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Έναν μήνα μετά, στο Σόποτ της Πολωνίας, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου από το μακρινό 2004, όταν το παιδικό της είδωλο, Γωγώ Κοκλώνη, αγωνιζόταν στη Βουδαπέστη. Μάλιστα το ντεμπούτο της Μαρίας, λίγο έλειψε να στεφθεί από την πρόκριση στον ημιτελικό, τον οποίο έχασε για μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου. «Ήταν πραγματικά τεράστια τιμή για εμένα η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Άλλωστε η Κοκλώνη ήταν η αθλήτρια που θαύμαζα από παιδί», δηλώνει με νόημα η ίδια.

Η ατυχία της χτύπησε την πόρτα τον Αύγουστο, καθώς ένα πρόβλημα στο μετατάρσιο και τη φτέρνα, που αποκόμισε από τις προπονήσεις της ομάδας σκυταλοδρομίας στο σκληρό ταρτάν του ΟΑΚΑ, δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει την κούρσα των 100μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν ότι δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε στον προκριματικό 4Χ100μ. των γυναικών, παρότι είχε προετοιμαστεί σκληρά για τον σκοπό αυτό με τις υπόλοιπες συναθλήτριές της. «Ένιωθα σαν φυλακισμένη, βλέποντας τους αγώνες από την κερκίδα. Ήθελα τόσο πολύ να βοηθήσω», θυμάται με μία μικρή δόση μελαγχολίας στο βλέμμα, αλλά αμέσως συμπληρώνει «Ήμουν όμως πολύ χαρούμενη για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής, και χάρηκα μαζί με όλους τα μετάλλια που κερδίσαμε», αποδεικνύοντας το πνεύμα ομοψυχίας που επικρατεί στην Εθνική ομάδα.

Αυτή την περίοδο, η Κιλκισιώτισσα σπρίντερ βρίσκεται σε στάδιο ξεκούρασης και αποθεραπείας σε συνεργασία με τον προπονητή της Αντώνη Τζήκο, προκειμένου να επανέλθει σύντομα στα κουλουάρ και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Σε μία προολυμπιακή χρονιά όπως αυτή που ακολουθεί άλλωστε, ο στόχος είναι ήδη προδιαγεγραμμένος…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/