Connect with us

OLYMPICS

Επενδύουν στο χάντμπολ

Published

on

Γερμανία-Δανία και Ιαπωνία, είναι οι χώρες που επιλέχθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία του χάντμπολ για να διοργανώσουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα, ανδρών και γυναικών για το 2019. Πρόκειται για μια απόφαση, ιδίως όσον αφορά το κομμάτι των ανδρών, που θα δώσει μεγάλη ώθηση παγκοσμίως στο άθλημα του χάντμπολ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ, η Διεθνής Ομποσπονδία Χάντμπολ ψήφισε για τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2019. Όσον αφορά στους άνδρες, η κοινή υποψηφιότητα Γερμανίας και Δανίας, υπερίσχυσε αυτή της Πολωνίας και της επίσης κοινής της Ουγγαρίας με τη Σλοβακία. Ο λόγος της επιτυχίας πολύ απλός. Στις συγκεκριμένες δύο χώρες το χάντμπολ γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί τους αγώνες. Τόσο η Δανία όσο και η Γερμανία έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για να γίνουν το επίκεντρο του παγκόσμιου χάντμπολ για τα επόμενα έξι χρόνια και φυσικά το έχουν καταφέρει.

Το 2015, η Δανία θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα των γυναικών και δύο χρόνια αργότερα, η ίδια διοργάνωση θα γίνει στη Γερμανία. Μετά από αυτό, οι δύο χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους για το παγκόσμιο των ανδρών του 2019 και τα κατάφεραν δια περιπάτου. Μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο ομοσπονδιών, οι προκριματικοί γύροι θα διεξαχθούν τόσο σε Δανία όσο και σε Γερμανία. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν σε γερμανικά γήπεδα, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στη Δανία.

Μπορεί στην Ελλάδα το άθλημα του χάντμπολ να μην τυγχάνει της αναγνώρισης που του αρμόζει από τους Έλληνες φιλάθλους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε καλές ομάδες που κάνουν διεθνή πορεία, στις κεντροευρωπαϊκές χώρες όμως συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Στη Γερμανία, το χάντμπολ είναι το δεύτερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Το ίδιο και στη Δανία, που συναγωνίζεται το ποδόσφαιρο σε δημοφιλία. Επίσης, στο χάντμπολ υπάρχουν μεγάλοι χορηγοί, πρόθυμοι να επενδύσουν μεγάλα ποσά καθώς η αγορά της Γερμανίας είναι μεγάλη. Επίσης να μην ξεχνάμε, πως το χάντμπολ είναι από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπολείπεται του μπάσκετ (λόγω των αστέρων του ΝΒΑ κυρίως) και συναγωνίζεται το βόλεϊ.

Όσον αφορά στο γυναικείο χάντμπολ, οι Ιάπωνες είναι αυτοί που θα διοργανώσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, ως test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν την επόμενη χρονιά. Η υποψηφιότητα των Γιαπωνέζων υπερίσχυσε αυτή των Νορβηγών και αυτό γιατί, το άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στην Ιαπωνία. Με τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος, η Διεθνής Ομοσπονδία θέλει να δώσει την δυνατότητα στους Ιάπωνες να το προμοτάρουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αγώνες θα γίνουν στην περιοχή του Κουμαμότο, στην οποία το 1997 είχε διεξαχθεί το αντίστοιχο πρωτάθλημα των ανδρών. Ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση, έγινε εκτός Ευρώπης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/