Connect with us

OLYMPICS

Ολυμπιακοί στα Καρπάθια

Published

on

Μέχρι σήμερα τα Καρπάθια Όρη ήταν γνωστά, κυρίως, για ένα λόγο. Για τον μυθικό (και όχι τον παγματικό) κόμη Δράκουλα καθώς εκεί θεωρείται ότι βρισκόταν το κάστρο του. Από σήμερα όμως, τα διάσημα όρη των Καρπαθίων μπαίνουν στο Ολυμπιακό καλεντάρι, καθώς η πόλη του Λβιβ κατέθεσε υποψηφιότητα για τους χειμερινού Ολυμπιακούς (και Παραολυμπιακούς) του 2022.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Λίγες μέρες μετά την απόφαση της Βαρκελόνης να μην καταθέσει υποψηφιότητα για το 2022, αλλά να το κάνει τέσσερα χρόνια αργότερα, για το 2026, η ουκρανική πόλη του Λβιβ, αποφάσισε διακδικήσει τη διοργάνωση. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε ομόφωνα υπέρ (για το τυπικό της υπόθεσης) και το μόνο που απομένει τώρα, είναι να κατατεθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας από την Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αυτή η υποψηφιότητα θα είναι η δεύτερη που θα κατατεθεί επίσημα, μετά από αυτή του Αλμάτι (Καζακστάν). Η διορία για τις υπόλοιπες υποψήφιες πόλεις λήγει στις 14 Νοεμβρίου. Αναμένονται ακόμα τρεις υποψηφιότητες, η κοινή Πολωνίας-Σλοβακίας με επίκεντρο την Κρακοβία, αυτή του Μονάχου (με την προτροπή του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ) και του Όσλο.

Την υποψηφιότητα του Λβιβ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις ο Σεργκέι Μπούμπκα, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Στα υπέρ του Λβιβ το γεγονός ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο το 1998, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ το ίδιο το Λβιβ. Να σημειωθεί πως το 2015 όταν και θα γίνει η ψηφοφορία από τη ΔΟΕ για την ανάθεση των Αγώνων του 2022, θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία και βασικός αντίπαλος του Γιανούκοβιτς, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρών βαρών στην πυγμαχία, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η υποψηφιότητα του Μονάχου είναι η πιο ισχυρή. Μετά την αποτυχία για την ανάληψη των Αγώνων του 2018 την οποία ως επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης χρεώθηκε ο τωρινός πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, δύσκολα οι Βαυαροί θα χάσουν και δεύτερη συνεχόμενη φορά. Πόσο μάλλον τώρα που ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι Γερμανός. Το γεγονός όμως και μόνο, ότι η περιοχή που έχει ταυτιστεί με το θρύλο του κόμη Δράκουλα θέτει υποψηφιότητα, έχει ενδιαφέρον.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/