Connect with us

TOP

Επιστροφή Κουτσοφλίνη και Σιούλα!

Published

on

Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν όσον αφορά τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τα ονόματα των Γιάννη Κουτσοφλίνη και Δημήτρη Σιούλα θα μπουν στο τραπέζι αν και από την στιγμή που η εισήγηση επιστροφής τους στον ΣΕΓΑΣ είναι του Βασίλη Σεβαστή, η έγκριση από το ΔΣ για την απασχόλησή τους θα αποτελεί τυπική διαδικασία.

Για κάποιους γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά του ΣΕΓΑΣ δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η κίνηση, για τον πολύ κόσμο όμως η επιστροφή δύο Θεσσαλών προπονητών που πριν από 1-2 χρόνια διακόπηκε η συνεργασία μαζί τους με επιθυμία του ΣΕΓΑΣ και ύστερα από αξιολόγηση του έργου τους, δημιουργει πολλά ερωτηματικά.
Για τον μεν Γιάννη Κουτσοφλίνη που τέθηκε στο περιθώριο πρίν δύο χρόνια, φαίνεται πως μετά και τον προεκλογικό αγώνα που έκανε, ο Βασίλης Σεβαστής του έδωσε συγχωροχάρτι για όσα είχαν ειπωθεί και απλά μένει να δούμε ποιό πόστο θα του ανατεθεί, καθώς αυτό του ομοσπονδιακού προπονητή Π-Κ ανήκει πλέον σε άλλον.
Αντίθετα με τον Δημήτρη Σιούλα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού η εισήγηση είναι να αναλάβει τις αποστάσεις. Το γεγονός βέβαια πως δεν γυμνάζει κάποιον από τους κορυφαίους αθλητές των αποστάσεων στην Ελλάδα είναι μεγάλο μειονέκτημα και αναζητείται φόρμουλα για να δικαιολογηθεί η πρόσληψή του.
Οι δύο αυτές κινήσεις θα μας επιτρέψουν οι διοικούντες του ΣΕΓΑΣ αλλά δεν αποδεικνύουν πως κάτι καινούργιο γίνεται, ούτε πως κάτι αλλάζει στην φιλοσοφία της ομοσπονδίας πρός το καλύτερο. Όταν επιστρέφουν άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει από αυτά τα πόστα την ομοσπονδία επί δύο δεκαετίες, η μόνη διαπίστωση είναι πως είτε κανείς από την ομοσπονδία δεν θέλει να αλλάξει κάτι πρός το καλύτερο, είτε κανείς από τους διακεκριμένους προπονητές δεν είναι διατεθιμένος να συνεργαστεί με την ομοσπονδία.
Στην ομάδα των προπονητών που αρχικά απομακρύνθηκαν από την ομοσπονδία, αλλά όπως φαίνεται θα επιστρέψουν πολύ σύντομα σε κάποιο πόστο, είναι και ο Δημήτρης Ορφανόπουλος από την Πάτρα, ο οποίος μετά την ομολογουμένως καλή επιλογή του Δημήτρη Χαλβατζάρα που μαζί με τον εξαιρετικό Στέφανο Ματάκη αποτελούν το ισχυρό δίδυμο τεχνικνών ανάπτυξης στην Αττική, βρέθηκε εκτός επιτροπής ανάπτυξης και περιμένει να βρεθεί ένας νέος ρόλος.
Το Sportsfeed παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνει ως οφείλει. Δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω τοποθετήσεις για την ώρα, διότι το δίκαιο είναι να δοθεί στον Εθνικό προπονητή ο απαραίτητος χρόνος να κάνει τις επιλογές του και να έχει την δυνατότητα να κριθεί γι αυτές όταν θα έρθει η ώρα. Όσο περίεργο και αν ακουστεί, ακόμη και όλοι οι προπονητές της Θεσσαλίας να προσληφθούν στον ΣΕΓΑΣ, αν καταφέρουν να παρουσιάσουν έργο και φέρουν αποτελέσματα, θα αποτελούν πολύ σωστές επιλογές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/