Connect with us

STORY

Η γενιά ’92 έγινε ταινία

Published

on

Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται για να κερδίζει τίτλους, είναι φίλαθλος ξεπερασμένης… τεχνολογίας. Η Γιουνάιτεντ αποτελεί το απόλυτο μάστερ στο μάρκετινγκ του ποδοσφαίρου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στη χρονιά που έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταιών 30 ετών, η Γιουνάιτεντ παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας. Έστω και αν στον πάγκο της δεν κάθεται πλέον ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έστω και αν η λάμψη των σταρ της έχει θαμπώσει. Πρόκειται για έναν οργανισμό που θα βρίσκει τρόπους να πουλάει το brand του ακόμα και όταν η αξία του έχει υποτιμηθει.

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν η αυτοβιογραφία του Φέργκιουσον που ναι μεν έκανε άνω κάτω όλη την Αγγλία, έδωσε όμως τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους και ειδικά σε αυτούς της Γιουνάιτεντ να μάθουν πράγματα για την ομάδα τους που τόσα χρόνια έμειναν καλά κρυμμένα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η Γιουνάιτεντ έγινε και πάλι πρώτο θέμα σε όλον τον πλανήτη και η δημοφιλία της εκτοξεύτηκε στα ύψη (ξανά).

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Η περίφημη τάξη του ’92 που αποτελείται από τους Γκιγκς, Μπέκαμ, Σκόουλς, Μπατ και τους αδελφούς Νέβιλ έγινε ταινία και θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες σε όλο τον κόσμο την 1η Δεκεμβρίου και την αμέσως επόμενη μέρα θα διατίθεται σε DVD. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντές για την πιο χαρισματική γενιάς ποδοσφαιριστών που έβγαλε η ακαδημία της Γιουνάιτεντ, την οποία ανέδειξε ο Φέργκιουσον.
Υπάρχει υλικό από το 1992 μέχρι και το 1999 όταν στο αποκορύφωμα της, η συγκεκριμένη γενιά έκανε το treble (Τσάμπιονς λιγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο Αγγλίας). Επίσης υπάρχουν συνεντεύξεις των Ζινεντίν Ζιντάν, Τόνι Μπλερ (πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας), Μάνι (μέλος των Stone Roses), Έρικ Καντονά και του σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ.

article-2483694-192F5DF200000578-91_308x448

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος θεωρείται ο πιο διάσημος από το γενιά του ’92 δήλωσε για το ντοκιμαντέρ, ενθουσιασμένος (γιατί να μην είναι άλλωστε αφού τον διατηρεί στην επικαιρότητα). “Εκείνη η περίοδος ήταν η καλύτερη στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είμασταν παιδιά που προερχόμασταν από διαφορετικές κουλτούρες και μεγαλώσαμε όλοι μαζί μέσα στη Γιουνίατεντ σαν μια οικογένεια, έχοντας τον ίδιο στόχο. Να πετύχουμε. Τελικά αυτό που καταφέραμε ήταν πέρα από κάθε όνειρο μας. Μου άρεσε πολύ που ξαναβρέθηκα με τους υπόλοιπους στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ” δήλωσε ο βετεράνος πλέον Μπέκαμ.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έκαναν οι Μπεν και Γκέιμπ Τέρνερ, ενώ την παραγωγή ο Λέι Πέρλμαν. Επίσης στην παραγωγή συμμετέχει και η FremantleMedia UK η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως (ιδιοκτήτρια όλων των τηλεοπτικών ριάλιτι). Εννοείται πως τομεγαλύτερο μέρος από τα έσοδα θα καταλήξει στο ταμείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/