Connect with us

STORY

Η κόρη του Χοσέ

Published

on

Η μητέρα της ήταν Μις Κόσμος το 1981. Ο πατέρας της θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας του. Η ίδια με ύψος 1,90μ. προτίμησε να παίξει βόλεϊ και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάζει.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Έζησε στην Θεσσαλονίκη όταν ήταν 4 ετών, τώρα όμως είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου βόλεϊ. Η κόρη του Χοσέ Ορτίθ και της Νιρίτα Ρουίθ μεγάλωσε. Η Νέιρα κάνει την δική της καριέρα στα χνάρια του πατέρα της, καθώς είναι τριτοετής στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο και βασική στην ομάδα βόλεϊ.
Η Νέιρα είχε πάρει μια γεύση από Θεσσαλονίκη πριν από 16 χρόνια. Τότε ο Πικουλίν φορώντας την φανέλα του Άρη είχε βοηθήσει στην κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς μέσα στην Προύσα επί της Τόφας. Η Νιρίτα Ρουίθ, πρώην μοντέλο και Μις Κόσμος το 1981 ήταν στην Θεσσαλονίκη μαζί με την 4χρονη τότε Νέιρα, που δεν πολυκαταλάβαινε τι γινόταν στο Παλέ.
Από τότε πολλά άλλαξαν. Χοσέ και Νιρίτα χώρισαν (το 2006). Ο θρύλος του πορτορικάνικου μπάσκετ άνοιξε εστιατόριο το οποίο χρεοκώπησε το 2003, έμπλεξε με πολύ άσχημες ιστορίες, με ναρκωτικά και συλλήψεις. Το 2011 συνελήφθει έχοντας στην κατοχή του 218 δεντρίλια μαριχουάνας, αρκετά όπλα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών. Η Νέιρα προσπάθησε να μείνει έξω από όλα αυτά και δείχνει ότι τα καταφέρνει μια χαρά.
Αγωνίζεται στη θέση της ακραίας στην ομάδα στους Κολοράντο Μπάφαλος, ξεκινάει την τρίτη της χρονιά, είναι μέλος όλων των εθνικών ομάδων βόλεϊ του Πουέρτο Ρίκο και προσπαθεί να κάνει την δική της πορεία, για να μην είναι απλά η κόρη του Χοσέ ή η κόρη της Νιρίτα.

neira
Η κόρη του Χοσέ, Νέιρα Ορτίθ.

Νιρίτα Ορτίθ
Η μαμά Ορτίθ, Νιρίτα, Μις Κόσμος πριν από 32 χρόνια.

Ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ
Ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, πριν μερικούς μήνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/