Connect with us

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η Μέρι Κομ στο σινεμά

Published

on

Το όνομά της είναι θρύλος για τη γυναικεία πυγμαχία, όμως ο κόσμος θα τη γνωρίσει καλύτερα μέσα από την κινηματογραφική ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Σε ηλικία 31 ετών η Μέρι Κομ απολαμβάνει πλούτη και δόξα στην Ινδία για όσα κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στα ρινγκ. Πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς και ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνθέτουν την ξεχωριστή συλλογή της.Και όλα αυτά ξεκίνησαν από την προσπάθειά της να προστατευτεί από τη βία που αντιμετώπιζε ως παιδί και παρά την αντίθεση της οικογένειάς της ως προς την ενασχόληση με την πυγμαχία.

Το 2013, έχοντας εισπράξει 295.000 δολάρια από κυβερνητικούς οργανισμούς για την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς, στην κατηγορία των 51 κιλών, η Κομ έγραψε την αυτοβιογραφία της, με τίτλο «Άθραυστη». Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε τη βάση για τη νέα παραγωγή του Bollywood που φέρει το όνομά της «Mary Kom».

Στην πρώτη εβδομάδα προβολής της, σε 3.000 αίθουσες της Ινδίας τα κέρδη της ταινίας έφτασαν τα πέντε εκατομμύρια δολάρια. Πρωταγωνίστρια είναι η Πριγιάνκα Τσόπρα, η οποία έζησε για κάποιες εβδομάδες μαζί με την Κομ στο Μανιπούρ, για να μυηθεί στον τρόπο ζωής της αθλήτριας. Τα φώτα της έδωσε ως σύμβουλος και η πρώην ομοσπονδιακή προπονήτρια των ΗΠΑ, Κρίστι Χάλμπερτ, σύμφωνα με την οποία «η ταινία αποτελεί έμπνευση για τις γυναίκες, όχι μόνο αναφορικά με την πυγμαχία, αλλά για την ανάγκη προστασίας από τη βία».

Παράλληλα, με την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της, η Κομ ίδρυσε μία σχολή πυγμαχίας αποκλειστικά για γυναίκες, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική βία

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/