Connect with us

STORY

Η φλασιά του Πουλινάκη

Published

on

Η φιγούρα που εμφανίστηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου στην παραλία της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα των λουόμενων. Πρώτα των ανδρών που αναγνώρισαν τον Λουτσιάνο Γκαλέτι και έπειτα των γυναικών, οι οποίες απόρησαν για τον ψιλόλιγνο τύπο με την όψη Ινδιάνου που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των συνοδών τους παρά τα brazilian που φορούσαν για τους κρατήσουν προσηλωμένους πάνω τους.
του Σταύρου Γεωργακόπουλου
stav11georg@gmail
Αποθέωση στο Ηράκλειο
Ήταν η πρώτη δημόσιο εμφάνιση του «Λούτσο» στην Κρήτη, περίπου 24 ώρες μετά την αποθέωση που γνώρισε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» από τους οπαδούς του ΟΦΗ για την ένταξή του στην ομάδα του Ηρακλείου. Με τον Μάνθο Πουλινάκη στο πλευρό του, ο Αργεντινός έδειξε ότι απολάμβανε την αγάπη του κόσμου και την προτροπή πολλών να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο παρά την περιπέτεια με το νεφρό του.
Από τις 12 Ιανουαρίου του 2010, βέβαια, έχουν περάσει τριάμισι χρόνια. Εκείνη η μέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Γκαλέτι επειδή εισήλθε σε νοσοκομείο του Φαλήρου και άλλαξε η ζωή του. Τα δυσάρεστα μαντάτα, βέβαια, ήρθαν δύο μέρες αργότερα, στις 14 όταν διαγνώστηκε το πρόβλημα στα νεφρά του και ο θεράπων γιατρός του συνέστησε αποχή από το ποδόσφαιρο.
Δικαστική ρήξη με Ολυμπιακό
Στην τριετία που ακολούθησε, ο Γκαλέτι συγκρούστηκε δικαστικά με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο αξίωσε αποζημίωση 1,450 εκατ. ευρώ. Τα μισά χρήματα αφορούν σε δεδουλευμένα και τα υπόλοιπα αφορούν χρήματα που θα έπαιρνε ο Αργεντινός έως το καλοκαίρι του 2013 που έληγε το συμβόλαιό του. Προχώρησε, όμως, ο άλλοτε διεθνής εξτρέμ και σε μία κίνηση ζωής: τον Οκτώβριο του 2012 υπεβλήθη σε εγχείρηση για την αντικατάσταση του νεφρού του, με δωρητή τον πατέρα του! Δοκίμασε, μάλιστα, να επιστρέψει στην ενεργό δράση με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, της Εστουντιάντες, αλλά μία ξαφνική λιποθυμία ανέστειλε κάθε σκέψη για ποδόσφαιρο. Μέχρι που δέχθηκε την τηλεφωνική κλήση του Πουλινάκη.
Η… φλασιά και ο Γιάννης
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ επιμένει ότι η προσέγγιση του Γκαλέτι αποτέλεσε δική του σκέψη ένα βράδυ που έψαχνε στο διαδίκτυο πληροφορίες για κάποιους παίκτες. «Έφαγα φλασιά», απαντάει σε όποιον τον ρωτάει. Το κανάλι επικοινωνίας με την Αργεντινή, πάντως, έστησε ένας φίλος του Γκαλέτι, από το Παλαιό Φάληρο, ο Γιάννης. Οπαδός του Ολυμπιακού, Χουάν κατά τον «Λούτσο», διατηρούσε επαφή με τονΑργεντινό και πέταξε τη σκούφια όταν του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ και του ζήτησε τρόπο επικοινωνίας με τον Γκαλέτι. «Δώστε του μία ευκαιρία και θα δείτε ότι μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους», προέτρεψε ο Γιάννης τον Πουλινάκη, ο οποίος τον εντόπισε χάρη στις καλές σχέσεις του με ρεπόρτερ του Ολυμπιακού από κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητές του και τις διασυνδέσεις του με την ομάδα του Πειραιά.
Τις δύο πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες διαδέχθηκαν τα sms και ακολούθησαν τρεις επαφές μέσω skype. Εκεί κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιρρήσεις του Γκαλέτι. Ή καλύτερα, όπως θέλει να λέει ο Πουλινάκης «πείστηκε ο Λουτσιάνο για το όραμα που έχουμε στον ΟΦΗ και μας έδωσε ραντεβού στην Αθήνα». Τήρησε κατά γράμμα την υπόσχεσή του.
Το ζητούμενο από ‘δω και πέρα είναι να κρατήσει και ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας τις δικές του. Τόσο απέναντι στον «Λούτσο» ότι θα τον στηρίξει για να επιστρέψει απόλυτα υγιής στο γήπεδο, όσο και σε διάφορους φίλους του πως θα συμβάλει για την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στον παίκτη και στον… Ολυμπιακό.
Στον αγωνιστικό προγραμματισμό οι παράγοντες του ΟΦΗ επιμένουν ότι ο Γκαλέτι θα ‘ναι έτοιμος 100% στα μέσα Οκτωβρίου. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι «ιατρικώς ο Λουτσιάνο έχει το πράσινο φως να παίξει χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος», όμως, η τριετής αγωνιστική απραξία ενισχύει τις κακές γλώσσες που διαδίδουν πως «για μάνατζερ ήρθε και όχι ως ποδοσφαιριστής».
Χρησιμοποιούν, μάλιστα, ως επιχείρημα τη συμμετοχή του στη μεταγραφή του Όγιος και το προξενιό για τον Καράσκο. Οι συνεργάτες του Πουλινάκη, πάντως, φροντίζουν και στέλνουν το μήνυμα ότι «ο Γκαλέτι δεν ήρθε για αρπαχτή, αλλά για να αποδείξει πώς μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Να δείξει ότι δεν ξόφλησε…».
Με την εμπειρία που απέκτησαν στο Ηράκλειο από την εποχή που ο Παύλος Αδάμου έπαιζε με ένα νεφρό, ασφαλώς, και πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αγωνιστική επάνοδο του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Με το σκεπτικό ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αρκεί να μην πάρει τη μορφή φάρσας ή τραγωδίας θα συμπληρώναμε εμείς. Ο καλός και υγιής Γκαλέτι, πάντως, θα έπαιζε και σήμερα στον Ολυμπιακό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/