Connect with us

STORY

Η Οδύσσεια του ΠΑΟΚ

Published

on

Αν η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ διαθέτει κάρτα για τα αεροπορικά μίλια, τότε το επόμενο ταξίδι είναι σίγουρα… κερασμένο. Ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι παίκτες του, δίχως υπέρβολή τους τελευταίους δύο μήνες έκαναν περισσότερα χιλιόμετρα και από τους θρυλικούς Χάρλεμ Γκλομπτρότερς.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Περίπου 14.500 χιλιόμετρα στον “αέρα” της Ευρώπης και άλλα 1.700 χιλιόμετρα οδικώς έκανε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα 11 Δεκεμβρίου για να αγωνιστεί σε πέντε πολύ δύσκολες έδρες, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ταξίδια. Απολογισμός ήταν δύο νίκες και τρεις ήττες, όμως η κούραση, η ταλαιπωρία και οι ώρες αναμονής στα αεροδρόμια δεν μπορούν να μετρηθούν…

Άλμπα Φέχερβαρ – ΠΑΟΚ
Για να φτάσει στην πόλη Βέζπρεμ όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας, η αποστολή του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη αεροπορικώς για το Βουκουρέστι και από εκεί για την Βουδαπέστη. Οδικώς έκανε περίπου 100 χιλιόμετρα μέχρι το Βέζπρεμ, όπου και κέρδισε την Άλμπα με σκορ 89-88.
Στην επιστροφή, η αποστολή έφτασε οδικώς στη Βουδαπέστη και από εκεί πήρε πτήση για την Αθήνα. Από την πρωτεύουσα έφτασε στα Χανιά και οδικώς στο Ρέθυμνο για να παίξει με τον ΑΓΟΡ τον οποίο κέρδισε με 81-64 και επέστρεψε αεροπορικώς για την Θεσσαλονίκη από τα Χανιά.
Το συνολικό ταξίδι του ΠΑΟΚ ήταν 3.111 χιλιόμετρα αεροπορικώς και 290 χιλιόμετρα οδικώς!

Νίζνι Νόβγκοροντ – ΠΑΟΚ
Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, προκειμένου να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όπου και ηττήθηκε με 78-70. Ξημερώματα της επόμενης μέρας αναχώρησε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, από εκεί με 4 ώρες αναμονή για τη Μόσχα και από τη ρωσική πρωτεύουσα στο μακρινό Νόβγκοροντ με 5 ώρες αναμονή! Εκεί ηττήθηκε από τη Νίζνι με σκορ 87-53.
Στην επιστροφή, η αποστολή έφτασε αεροπορικώς στη Μόσχα, από εκεί πήρε πτήση για Μόναχο, όπου είχε 7 ώρες αναμονή μέχρι την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.
Το συνολικό ταξίδι του ΠΑΟΚ ήταν 6.824 χιλιόμετρα αεροπορικώς!

Μπούντουτσνοστ – ΠΑΟΚ
Λίγες ώρες μετά τη νίκη στη δεύτερη παράταση επί του Πανελευσινιακού με 81-72, η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξίδεψε οδικώς με προορισμό την Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου μέσα από την Αλβανία! Η αποστολή ταξίδεψε όλο το βράδυ και έφτασε το πρωί στην Ποντγκόριτσα, διανύοντας μια απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων. Κέρδισε με σκορ 75-69 και αμέσως μετά το παιχνίδι ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής και πάλι οδικώς.
Το συνολικό ταξίδι του ΠΑΟΚ διήρκησε 23 ώρες μέσα στο πούλμαν για μια απόσταση 1.300 χιλιομέτρων οδικώς!

Άνκαρα – ΠΑΟΚ
Από τα πιο εύκολα ταξίδια του Δικέφαλου ήταν αυτό, αν και συνδυάστηκε με ήττα από την Άνκαρα με 84-65. Η αποστολή από την Θεσσαλονίκη έφτασε αεροπορικώς στην Άγκυρα μέσω Κωνσταντινούπολης και ακολούθησε το ίδιο δρομολόγια αντίστροφα κατά την επιστροφή της.
Το συνολικό ταξίδι του ΠΑΟΚ ήταν 2.000 χιλιόμετρα αεροπορικώς.

Χιμίκ – ΠΑΟΚ
Το τελευταίο ταξίδι του ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται σήμερα. Η αποστολή ξεκίνησε για το Γιούζνι της Ουκρανίας από την Αθήνα, καθώς υπήρχε την Κυριακή ο αγώνας με την Κηφισιά (ήττα με 95-86). Από εκεί η ομάδα “πέταξε” για την Οδησσό μέσω Κωνσταντινούπολης και από την ουκρανική μεγαλούπολη οδικώς διήνυσε απόσταση 50 χιλιομέτρων ως το Γιούζνι, όπου χθες ηττήθηκε με 70-58.
Ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο θα κάνει αντίστροφα για να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.
Το συνολικό ταξίδι του ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 2.560 χιλιόμετρα αεροπορικώς και 100 χιλιόμετρα οδικώς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/