Connect with us

STORY

Η Τζολί και ο «αλύγιστος»

Published

on

Στο πλάι της Αντζελίνα Τζολί στο κρεβάτι του νοσοκομείου παρακολούθησε την ταινία-βιογραφία του «Unbroken» (Αλύγιστος) ο θρυλικός Αμερικανός δρομέας και ήρωας του 2ου παγκόσμιου πολέμου, Λούι Ζαμπερίνι, λίγες εβδομάδες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιούλιο, σε ηλικία 97 ετών.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βρέθηκε δίπλα στον Ζαμπερίνι το περασμένο καλοκαίρι, καθώς είναι η σκηνοθέτιδα της συγκινητικής ιστορίας του σπουδαίου Ολυμπιονίκη του Βερολίνου το 1936, και επιζώντα από τα ιαπωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1943. Η Τζολί έσπευσε στο νοσοκομείο με το λάπτοπ της ανά χείρας, προκειμένου να μοιραστεί με τον Ζαμπερίνι την πρώτη -ανεπίσημη- προβολή της βιογραφίας του, βιώνοντας όπως περιγράφει ανεπανάληπτες και συγκινητικές στιγμές στο πλευρό του:

«Παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος που ήξερε ότι σιγά-σιγά φεύγει από τη ζωή», θυμάται συγκινημένη η Τζολί μιλώντας στο Ασοσιέιτεντ Πρες. «Είδε την ίδια του τη ζωή να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του. Χαμογέλασε όταν είδε τη μητέρα του και ψέλισε ‘Πιτ’ όταν είδε τον ηθοποιό που υποδύεται τον [μεγαλύτερο αδερφό του] Πιτ. Είναι η ζωή του. Δεν ξέρω τι περίμενα, ίσως κάποια κριτική… Ελπίζω να του χάρισε γαλήνη το γεγονός ότι μπορούσε να φύγει από τη ζωή γνωρίζοντας ότι το μήνυμά του ήταν δυνατό, ξέροντας ότι η ζωή του ήταν μακρά και γεμάτη», αναπολεί χαμογελώντας η 39χρονη σούπερ σταρ.

Ο Ζαμπερίνι απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο, σε ηλικία 97 ετών, σχεδόν έξι μήνες πρν από την επίσημη προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ, τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Η περιπετειώδης ζωή του αποτέλεσε δικαίως την πρώτη ύλη μίας σπουδαίας κινηματογραφικής μεταφοράς, καθώς μέσα στον σχεδόν έναν αιώνα της διάρκειάς της, ο Αμερικανός πρόλαβε να κατακτήσει την 8η θέση στα 5000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ναζιστικού Βερολίνου, να λάβει μέρος στη φρίκη του 2ου παγκόσμιου πολέμου ως πιλότος βομβαρδιστικού, να επιβιώσει για 47 ολόκληρες μέρες μαζί με δύο συμπολεμιστές του πάνω σε μία σχεδία καταμεσής του Ειρηνικού ωκεανού όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη, να συλληφθεί από τα εχθρικά Ιαπωνικά στρατεύματα και να μεταφερθεί στα περιβόητα στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου, από όπου κατάφερε να βγει ζωντανός μετά από δύο ολόκληρα ανείπωτων κακουχιών. Η απίθανη ιστορία του ενέπνευσε αρχικά το μπεστ-σέλερ βιβλίου της συγγραφέα Λόρα Χίλενμπραντ, με τον ομώνυμο τίτλο «Unbroken» (2010).

Όπως ήταν φυσικό, ο Ζαμπερίνι και η Τζολί έγιναν πολύ καλοί φίλοι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, η οποία πραγματοποίησε την Τετάρτη την ευρωπαϊκή της πρεμιερα στο Λονδίνο. «Υπήρχαν πολλές προκλήσεις όσον αφορά στα γυρίσματα. Ήταν όμως και μία βαθιά, πανέμορφη εμπειρία, γιατί καταφέραμε και γνωρίσαμε αυτόν τον εξαιρετικό άνδρα. Γίναμε καλοί φίλοι και μας καθοδήγησε σε κάθε στιγμή στα γυρίσματα της ταινίας. Όπου δεν ήμασταν σίγουροι για μία σκηνή ή για κάτι που αφορούσε τα πραγματικά περιστατικά ή κάποιον χαρακτήρα, αυτός είχε απίστευτη μνήμη και μας βοηθούσε» τόνισε η Τζολί.

Όσο για τον ίδιο τον ήρωα; «Έκανα μία νέα φίλη, την Αντζελίνα Τζολί. Αυτό το κορίτσι με αγαπάει πραγματικά. Με αγκαλιάζει και με φιλάει μέχρις ότου να μην μπορώ να παραπονεθώ!», δήλωνε περιχαρής ο Ζαμπερίνι τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν εγκαταλείψει για πάντα τη ζωή, έτσι όπως ακριβώς την έζησε – αλύγιστος.

*Το «Unbroken», το σενάριο του οποίου υπογράφουν οι περίφημοι αδελφοί Κοέν, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιανουαρίου 2015, με πρωταγωνιστή τον 24χρονο Βρετανό Τζακ Ο’ Κόνελ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/