Connect with us

OLYMPICS

Η Φεράρι στο Σότσι

Published

on

Τεσταρόσα, Μαρανέλο, Σπάιντερ, Μπερλινέτα. Κάποια από τα πιο γνωστά μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι. Πώς θα σας φαινόταν τώρα, αν ακούγατε ότι η θρυλική «Σκουντερία» αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον χώρο της κατασκευής… ελκήθρων;

Του Νίκου Κούδα
[email protected]

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η ιταλική εταιρεία, το πασίγνωστο μαύρο αλογάκι της θα κοσμεί τα λευκά αλλά και κόκκινα έλκηθρα της εθνικής ομάδας bobsleigh της Ιταλίας κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Η Φεράρι εργαζόταν ήδη από το 2010 επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, σε συνεργασία με την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή κι απ ό,τι φαίνεται έκανε καλή δουλειά, καθώς το μοντέλο της βοήθησε την ομάδα των Πάτρικ Μπάουμγκαρτνερ και Αλεσάντρο Γκράντε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν το 2012 στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Φαίνεται μάλιστα πως η εταιρεία που εδρεύει στο Μαρανέλο ζήλεψε τη δόξα της γερμανικής BMW, η οποία σχεδίασε το έλκηθρο που θα χρησιμοποιήσει η αντίστοιχη ολυμπιακή ομάδα bobsleigh των Η.Π.Α. τον Φεβρουάριο, στους αγώνες της ρωσικής πόλης.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από την επίσημη δοκιμή του έλκηθρου, που έλαβε χώρα στο γαλλικό θέρετρο των Άλπεων La Plagne με το πλήρωμα των Λούκας Σνίτσερ και Τζιόρτζιο Μπερντίνι, το διθέσιο όχημα έχει ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχήμα. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, το έλκηθρο είναι εξαιρετικά ελαφρύ λόγω της χρήσης ινών άνθρακα.
Το μόνο που δεν διέρρευσε είναι το κόστος της κατασκευής του…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/