Connect with us

STORY

Η ώρα της Ηλιάνας

Published

on

Η μεγάλη στιγμή της Ηλιάνας Κοροσίδου επιτέλους έφτασε! Η 19χρονη σφυροβόλος του Αίολου Μακεδονίας ρίχνεται απόψε (03:30 ξημερώματα Πέμπτης στην Ελλάδα) στη μάχη του μεταλλίου, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων του Γιουτζίν. Λίγη ώρα αργότερα, στις 04:15, ο Γιώργος Τεσσαρομάτης θα λάβει μέρος στον προκριματικό του ύψους.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η νεαρή αθλήτρια από την Πτολεμαϊδα καλείται να πιστοποιήσει την εξαιρετική χρονιά που διανύει φέτος, μέσα στην οποία κατέρριψε τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της και μάλιστα στην ίδια διοργάνωση, τα πέμπτα Ζαχαριάδεια που έλαβαν χώρα στο Καυτανζόγλειο στάδιο τον περασμένο Ιούνιο. Η Κοροσίδου έχει αυτή τη στιγμή την 3η κορυφαία επίδοση στον κόσμο (65.34μ.), με το μεγάλο φαβορί Αλιόνα Σαμότινα από την Ουκρανία να έχει το προβάδισμα με βολή στα 68.43μ. από τις 13 Ιουνίου, και την Ουγγαρέζα Ρέκα Γκιουράτζ, όγδοη το 2012 στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βαρκελόνης, να ακολουθεί με επίδοση 67.32μ. Αν η 19χρονη διεθνής μας επαναλάβει τις φετινές της επιδόσεις, που κυμαίνονται σταθερά πάνω από τα 63.00μ., τότε μπορεί να ευελπιστεί βάσιμα για μία θέση στο βάθρο.

Πρεμιέρα για Τεσσαρομάτη
Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας των αγώνων περιλαμβάνει επίσης την παρθενική εμφάνιση του Γιώργου Τεσσαρομάτη στον προκριματικό του ύψους. Ο άλτης της ΓΕ Νάουσας έχει φέτος την 19η καλύτερη επίδοση διεθνώς, με 2.16μ., την ώρα που ο καλύτερος της κατηγορίας, ο Λευκορώσος Αντρέι Σκαμπέικα έχει περάσει τα 2.26μ. Με δεδομένο ότι το όριο της πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό έχει οριστεί στα 2.19μ., γίνεται αντιληπτό ότι ο 19χρονος αθλητής του Αντώνη Μπόλα θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν, αν θέλει να διεκδικήσει μία μεγάλη διάκριση. Φυσικά, όπως συνέβη και με τη Γεωργία Στεφανίδη στο επί κοντώ, οι πιθανότητες ο πήχης να μην ανέβει τελικά μέχρι το ανώτατο όριο είναι αρκετές, εν τούτοις ο διεθνής μας θα πρέπει να προσπαθήσει να μην έχει χαμένες προσπάθειες, για να ελπίζει σε κάτι καλό. Ο Τεσσαρομάτης μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και θα αγωνιστεί στις 04:15 ώρα Ελλάδος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/