Connect with us

STORY

Θα βρέξει διακρίσεις!

Published

on

Το δέκατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών ξεκινάει προσεχώς στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας, και η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση ενόψει της πρεμιέρας.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Από τις 23 ως τις 27 Ιουλίου, τα ελληνικά κουπιά θα αγωνιστούν για νέες διακρίσεις στα νερά της λίμνης Βαρέζε, και οι έξι από τους δέκα κωπηλάτες που απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, μιλούν από τη βροχερή ιταλική πόλη του Βορρά για όσα βιώνουν κατά την προετοιμασία τους, αλλά και για εκείνα που φιλοδοξούν να πετύχουν.

Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ) σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι σε καλή φυσική κατάσταση, και πιστεύω ότι στους αγώνες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η παρουσία του κυρίου Τζιάνι Ποστιλιόνε (σ.σ. ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας) μας βοηθάει πολύ, καθώς γνωρίζει τον στίβο καλά και μας δίνει συμβουλές σχετικά με το ποια σημεία θα πρέπει να προσέξουμε στην κούρσα ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Προσωπικά αρχίζω να νιώθω καλύτερα αυτήν την εβδομάδα, αφού με ταλαιπωρούσε μία ίωση από τη Λουκέρνη (σ.σ. στο παγκόσμιο κύπελλο μεταξύ 11-13 Ιουλίου), όπου ήμουν με πυρετό στους αγώνες. Στη διοργάνωση του Βαρέζε έχω στο μυαλό μου τον τελικό, και γιατί όχι και ένα μετάλλιο.

Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ) σκιφ γυναικών
Όλα είναι πολύ ωραία εδώ. Σίγουρα προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούμε στον καινούριο χώρο και ειδικά εγώ, αφού αυτός είναι ο πρώτος μου διεθνής αγώνας. Προσπαθώ να γνωρίσω το μέρος, αλλά και τον στίβο αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να είμαι έτοιμη για τους αγώνες. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι αυτές που περιμέναμε, θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες! Έχει πολλή υγρασία, αλλά η θερμοκρασία είναι καλή. Σήμερα έβρεχε και στην απογευματινή προπόνηση το νερό μας δυσκόλεψε λίγο. Παρόλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο! Σίγουρα μας βοηθάει πολύ η παρουσία του κυρίου Ποστιλιόνε εδώ, ειδικά στο να επικοινωνήσουμε με τους ντόπιους. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δεν σου μιλάνε αγγλικά. Από την πλευρά μου είμαι πολύ χαρούμενη που ο κύριος Ποστιλιόνε μου δίνει την ευκαιρία να ζήσω αυτή την εμπειρία. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, αφού αγωνίζομαι μόλις οκτώ μήνες και όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Ωστόσο με τη βοήθεια των προπονητών μας, νομίζω πως θα τα πάω πολύ καλά. Προσπαθώ να έχω καθαρό μυαλό και να μην έχω πολύ άγχος, γιατί αυτό το χρονικό διάστημα έχω δουλέψει πολύ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Προσωπικά θα ήθελα να κερδίσω μία θέση στον τελικό.

Κώστας Χρηστομάνος (ΝΟΒΑ)/Απόστολος Λαμπρίδης (ΝΟΙ) δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών
Η μέρα μας ξεκινάει με προπόνηση στις 8 η ώρα, η οποία κρατάει τρεις ώρες περίπου. Στη συνέχεια τρώμε μεσημεριανό στις 12:30, ακολουθεί λίγη ξεκούραση και μετά κατεβαίνουμε πάλι στον στίβο για προπόνηση. Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης βρίσκουμε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε λίγο τώρα τις πρώτες μέρες, αλλά τα προγνωστικά για τις υπόλοιπες μέρες λένε ότι θα είναι πολύ καλός. Οι εγκαταστάσεις είναι καλές και μιας και ο στίβος είναι σε λίμνη, το μέρος που έχουμε τις βάρκες είναι μέσα στα δέντρα και είναι αρκετά όμορφα! Η οργάνωση είναι επίσης αρκετά καλή, οι εθελοντές και γενικά όλοι οι Ιταλοί προσπαθούν να είναι πολύ φιλόξενοι και γενικά όσο το δυνατόν πιο εξυπηρετικοί! Μας βοηθάει πολύ το γεγονός ότι ο κύριος Ποστιλιόνε είναι Ιταλός, γιατί είναι λίγο δύσκολο μερικές φορές να συνεννοηθούμε, αφού δεν μιλάνε όλοι οι Ιταλοί αγγλικά. Ο ίδιος δεν μας δίνει κάποιες ειδικές συμβουλές, παρά μόνο αυτές που μας δίνει πάντα γύρω από την προπόνηση. Προσωπικά αισθανόμαστε πολύ καλά, γιατί και η βάρκα μας πάει αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να ελπίζουμε σε ένα μετάλλιο! Αναφορικά με τους αντιπάλους μας δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση, αφού δεν έχουν έρθει ακόμα όλες οι χώρες. Θα μάθουμε την Πέμπτη στον πρώτο αγώνα!

Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ) διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά καλές, ωστόσο ο καιρός μας τα χαλάει λίγο γιατί βρέχει συνέχεια. Νιώθω έτοιμος για τους αγώνες, αλλά όπως μας είπαν και οι προπονητές σε αυτό το παγκόσμιο ήρθαμε περισσότερο για εμπειρία και προκειμένου να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μου είναι το επόμενο παγκόσμιο στις αρχές Αυγούστου, που είναι άλλωστε της δικής μας κατηγορίας. Η παρουσία του κυρίου Ποστιλιόνε βοηθάει πάρα πολύ. Δεν είναι τόσο κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που μας δίνει. Μας λέει ό,τι μας λένε και οι προπονητές, απλά όλοι δείχνουν πολύ μεγάλο σεβασμό προς αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τους αντιπάλους μας, εκτός από το ότι τρέχουν ξανά αυτοί που πέρυσι κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Έχω όμως την πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!

Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ) διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
Ο στίβος είναι πραγματικά πολύ ωραίος, όπως και όλες οι εγκαταστάσεις. Αυτή είναι η πρώτη μου φορά εδώ και οι εντυπώσεις μου είναι γενικά θετικές, καθώς πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μέρος. Βέβαια το κακό είναι ότι καιρός είναι πολύ βροχερός. Ο κύριος Ποστιλιόνε μας βοηθάει πολύ, και μας δίνει καλές συμβουλές. Είμαι σε καλή κατάσταση, ειδικά τώρα που ξεκουραστήκαμε λίγο. Ο στόχος μου είναι να πάω όσο γίνεται καλύτερα και αν τα καταφέρουμε σε αυτό το παγκόσμιο να μπούμε στον τελικό και στο επόμενο, των εφήβων, που γίνεται στο Αμβούργο να πάρουμε ένα μετάλλιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/