Connect with us

ΒΟΛΕΪ

«Θα υπάρξουν κυρώσεις»

Published

on

Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα Βραζιλία – Ρωσία η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ διοργάνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τα γεγονότα που ακολούθησαν το τέλος του αγώνα Πολωνία – Βραζιλία (ο τελευταίος πόντος του τάι μπρέικ κρίθηκε σύμφωνα με το βίντεο προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των Βραζιλιάνων οι οποίοι ξεπέρασαν τα όρια).

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

«Ζητώ συγνώμη απ’ όλους σας για το χθεσινό βράδυ. Ζητώ συγνώμη για την απουσία προπονητή και αρχηγού της Βραζιλίας από την συνέντευξη Τύπου και κυρίως ζητώ συγνώμη γιατί δεν αντιληφθήκαμε πιο έγκαιρα την κακή συμπεριφορά κάποιων», είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος της FIVB Αλεξάνταρ Μπόρισιτς ο οποίος έσφαξε με το βαμβάκι τους Βραζιλιάνους. «Η χθεσινή απόφαση ήταν σωστή! Μέχρι πριν από λίγο είχαμε μόνο τις αποφάσεις των διαιτητών χωρίς την παρέμβαση της τεχνολογίας. Προπονητές και παίκτες όλοι γνωρίζουν ότι οι διαιτητές θα κάνουν και λάθη, ωστόσο ποτέ δεν είχαμε ζήσει ανάλογη συμπεριφορά! Δεν θέλω να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ γιατί πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο. Δεν θα πάρουμε απόφαση τώρα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα προστατέψουμε το άθλημα και το κύρος της διοργάνωσης».

Στη διεθνή ομοσπονδία, στην οποία πρόεδρος είναι ο Βραζιλιάνος (!) Άρι Γκράσα, είναι έξαλλοι με τους ανθρώπους της σελεσάο, ενώ κι οι συνήθως ήρεμοι Πολωνοί εμφανίζονται εξοργισμένοι.
Μάλιστα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βόιτσεχ Τσάικα ο προπονητής της Βραζιλίας Μπερνάντο Ρεζέντε σήκωσε το μεσαίο του δάκτυλο σε Πολωνό δημοσιογράφο ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του, ενώ παίκτης της Βραζιλίας πέταξε μια πετσέτα προς την γραμματεία.

Η οικογένεια Ρεζέντε (προπονητής ο πατέρας, αρχηγός ο γιος) δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα στην συνέντευξη Τύπου, αλλά όταν οι δημοσιογράφοι ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν στην αίθουσα εμφανίστηκε ο Λουίς Φελίπε Φοντέλες. Ο άλλοτε ακραίος του Ολυμπιακό και β’ αρχηγός της Βραζιλίας, ο οποίος έχει παίξει στην Πολωνία και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ζήτησε άδεια από τον προπονητή του για να μιλήσει στους δημοσιογράφους, προσπαθώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις.

«Αυτό που έγινε χθες δεν έχει καμία σχέση με τους Πολωνούς οπαδούς. Είναι μια αντίδραση στην FIVΒ και στην πολωνική ομοσπονδία για τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή αλλά και το σύστημα διεξαγωγής», είπε ο «Τσουπίτα», ωστόσο όπως είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα ο Μπόρισιτς «σε όλες τις διοργανώσεις η διοργανώτρια χώρα και ο τηλεοπτικός σταθμός έχουν δικαίωμα να αλλάξουν έγκαιρα το πρόγραμμα όπως έγινε τελικά».
Αν πάντως την Κυριακή έχουμε έναν τελικό Βραζιλία – Πολωνία το σίγουρο είναι ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα είναι κάτι παραπάνω από ένας τελικός παγκοσμίου!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/