Connect with us

OLYMPICS

Θα ψηφίσουν 95 μέλη

Published

on

Φουντώνει η μάχη της ψηφοθηρίας στο Μπουένος Άιρες, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ψηφοφορία της ανάθεσης των Αγώνων του 2020. Μαδρίτη, Τόκιο και Κωνσταντινούπολή διεκδικούν την πλειοψηφία του σώματος των “αθάνατων” της ΔΟΕ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Το μάξιμουμ των μελών που θα ψηφίσουν σε λίγες ώρες, δε θα ξεπεράσει τον αριθμό των 95. Από τους 103 “αθάνατους” έχουν αποκλειστεί από την ψηφοφορία οι Περουρένα, Κασάδο και Σάμαρανκ από την Ισπανία, ο Ερντενέρ από την Τουρκία και ο Τακέδα από την Ιαπωνία. Οι συγκεκριμένοι πέντε θα ψηφίσουν στον τελικό μόνο αν η πόλη της χώρας τους αποκλειστεί στην πρώτη ψηφοφορία.

Εκτός της διαδικασίας έχει επιλέξει να μείνει (όπως κάνει κάθε φορά) ο Ζαγκ Ρογκ. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΟΕ, θέλει να διατηρήσει την ουδετερότητα του μέχρι τελευταία στιγμή και για το λόγο αυτό επιλέγει κάθε φορά την αποχή.
Επίσης υπάρχει μία πληροφορία, πως από τα τέσσερα μέλη που διαθέτει η Βρατανία στη ΔΟΕ, θα ψηφίσει μόνο ο βασιλικός εκπρόσωπος εκπροσωπώντας και τους τέσσερις.
Στο Μπουένος Άιρες, ο καθένας για δικούς του λόγους, δε θα παραβρεθούν ο Αιγύπτιος στρατηγός Μουνίρ Σαμπέτ και ο Φινλανδός Σάκου Κοϊβού.

Να σημειωθεί πως υπάρχει μία θεωρεία, σύμφωνα με την οποία μία από τις τρεις πόλεις (Μαδρίτη ή Τόκιο) ενδεχομένως να συγκεντρώσει 48 ψήφους από τον πρώτο γύρο, που είναι περισσότερες από το 50% των 95 ψηφοφόρων. Αυτό θα σημάνει την αυτόματη ανάθεση των Αγώνων σε αυτή, δίχως να χρειαστεί και δεύτερη ψηφοφορία. Ωστόσο όμως το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει απίθανο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/