Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Θυμήθηκαν τα παλιά

Published

on

Το πρωτάθλημα κολύμβησης των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε, με τον Μάικλ Φελπς να μην καταφέρνει τελικά να κερδίζει κάποια κούρσα. Στο τελευταιο αγώνισμα που συμμετείχε, ηττήθηκε από το μεγάλο του αντίπαλο, Ράιαν Λόχτι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Τα 200μ. μικτή ατομική, ήταν το αγώνισμα που περίμεναν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όσοι ασχολούνται με την κολύμβηση στις ΗΠΑ. Θα ήταν η τελευταία… παράσταση του Φελπς επί αμερικάνικου εδάφους. Με την «τορπίλη της Βαλτιμόρης» να μην έχει κερδίσει κανένα αγώνισμα, αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία για ένα θρίαμβο, αλλά για 0.5 δευτερόλεπτα του στέρησε τη χαρά ο Ράιαν Λόχτι.

Οι δυο τους αγωνίστηκαν σα να μην είχε περάσει μέρα από το ένδοξο παρελθόν τους. Ο Λόχτι ήταν καλύτερος στα 150μ. δημιουργώντας προβάδισμα 1.60 δευτερόλεπτου (1:27.74 έναντι 1:29.34). Ο Φελπς όπως συνηθίζει στο τελευταίο 50αρι άρχισε να μαζεύει τη διαφορά, ήταν ταχύτερος από τον Λόχτι κατά 1.55 του δευτερολέπτου, όμως αυτό δεν έφτανε. Τελικά τερμάτισε δεύτερος με 1:56.55 έναντι 1:56.50 του μεγάλου αντιπάλου που έδειχνε να ζορίζεται ιδιαίτερα στο 50αρι του ελεύθερου.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Δεν είχα και πολύ αυτοπεποίθηση στους αγώνες καθώς αυτή στηρίζεται στην προετοιμασία που έχω κάνει και φέτος δεν έκανα καλή» δήλωσε ο Λόχτι που κατάφερε να νικήσει τον Φελπς πρώτη φορά φέτος, καθώς είχε ηττηθεί και στους τρεις αγώνες που βρέθηκαν αντίπαλοι στο μίτινγκ της Καλιφόρνια τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Λόχτι τελικά ήταν αυτός που στέρησε από τον Φελπς τη νίκη στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, αφήνωντας την «τορπίλη της Βαλτιμόρης» δίχως τίτλο για πρώτη φορά από το 2000, όταν ο 15χρονος τότε Φελπς είχε τερματίσει δεύτερος στα 200μ. πεταλούδα στα αμερικάνικα τράιαλς. «Και στους δυο δεν αρέσει καθόλου η ήττα, αλλά απολαμβάνουμε να αγωνιζόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου» δήλωσε ο Φελπς που δεν ξεκαθάρισε αν τελικά θα αγωνιστεί στου πανειρηνικούς (21-25 Αυγούστου στην Αυστραλία). «Αν θέλω να πάω, θα πάω. Η απόδοση μου σε κάποια αγωνίσματα στο πρωτάθλημα με απογοήτευσε. Ξέρω τί πρέπει να κάνω και θα το κάνω για να μην επαναληφθεί» ήταν η απάντηση του Φελπς στην ερώτηση αν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί κόντρα στους καλύτερους κολυμβητές του κόσμου.

Ο Αμερικανός Πολυολυμπιονίκης, στους πρώτους μεγάλους αγώνες που συμμετείχε μετά την επιστροφή του από την 20μηνη απόσυρση, είχε δύο δεύτερες θέσεις (100μ. πεταλούδα και 200μ. μικτή ατομική), μία έκτη (100μ. ύπτιο) και μία έβδομη (100μ. ελεύθερο). Όσον αφορά στους χρόνους του, στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ στον τελικό των 200μ. μικτή ατομική, την τρίτη καλύτερη.

Μέχρι στιγμής, ο Φελπς δείχνει πως δεν είναι ακόμα ο κολυμβητής που δεν έχανε στην πισίνα από κανέναν. Η 20μηνη απουσία από τις προπονήσεις τον έχει πάει αρκετά πίσω, ενώ είναι και 29 χρονών πλέον με τους αντιπάλους του να είναι στο σύνολο τους αθλητές κάτω των 25 ετών. Ο ίδιος ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όμως την προετοιμασία του θα την κάνει. Άλλωστε πρόσφατα υπέγραψε χορηγία διάρκειας έξι ετών, με εταιρεία αγωνιστικών μαγιό…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/