Connect with us

OLYMPICS

Κέρδισε πόντους η Μαδρίτη

Published

on

Στην αχίλλειο πτέρνα που είναι το οικονομικό, επικεντρώθηκε η ισπανική παρουσίαση της υποψηφιότητας της Μαδρίτης για το 2020. Ο Μαριάνο Ραχόι ξεκαθάρισε στα μέλη της ΔΟΕ, πως δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα χαρακτηρίζοντας την επιλογή της Μαδρίτης ως την πιο λογική.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, έχοντας στο πλευρό του τον πρίγκηπα της Ισπανίας και κορυφαίους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, προσπάθησε να μιλήσει στην καρδιά των “αθανάτων” βγάζοντας συναισθηματικό λόγο.
“Η Μαδρίτη είναι η πιο λογική και πιο υπεύθυνη από οικονομικής άποψης, υποψηφιότητα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 80% των εγκαταστάσεων είναι ήδη έτοιμο και το υπόλοιπο 20% που έχει απομείνει, είναι εγγυημένο από κυβερνητικά κονδύλια που ήδη έχουν εκταμιευτεί. Μπορούμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 χωρίς το παραμικρο ρίσκο για το Ολυμπιακό κίνημα”.

Στο ιδιο μήκος κύματος, ήταν και η ομιλία του πρίγκηπα της Ισπανίας, Φίλιππου. “Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ενστάσεις για τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, όταν ακούνε τα τεράστια νούμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Για μας όμως είναι μια ευκαρία καθώς δε χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά, ενώ η ανάθεση των Αγώνων θα αποτελέσει σημαντική επένδυση για τις επόμενες γενιές στην Ισπανία. Μετά τις αποτυχίες μας, για τους Ολυμπιακούς του 2012 και του 2016, η τρίτη φορά πιστεύουμε θα είναι η τυχερή μας. Πραγματικά το αξίζουμε” ήταν ο πριγκηπικός λόγος.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσε ο γιος του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. “Η Μαδρίτη, θέλει τους Αγώνες, τους χρειάζεται και είναι η πιο λογική επιλογή από ποτέ. Είμαστε προετοιμασμένοι εδώ και χρόνια”.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσουν, μάλλον έχουν προσθέσει και άλλους πόντους στη Μαδρίτη. Οι Ισπανοί είναι ισχυροί στο παρασκήνιο, δε διαθέτουν όμως τα απαραίτητα κεφάλαια για να ρίξουν χρήμα κάτω από το τραπέζι. Η δυναμική που διαθέτουν όμως στις παγκόσμιος ομοσπονδίες που αποτελούν το 25% του εκλογικού σώματος, ενώ ελέγχουν ακόμα ένα 25% τους δίνει σοβαρό προβάδισμα τουλαχιστον έναντι της Τουρκίας. Να μην ξεχνάμε, πως στην ψηφοφορία του 2005 για τους Αγώνες του 2012, από ένα λάθος του Λάμπη Νικολάου (όπως λέγεται) έχασε την ανάθεση. Ξεκινάει από τις +30 ψήφους και αν τελικά αναμετρήθεί με το Τόκιο στον τελικό έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/