Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Και στο βάθος Ρίο

Published

on

Στουτγάρδη μέσω Σμύρνης και με φόντο το Ρίο είναι το δρομολόγιο που έχουν κατά νου οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής. Ο πρώτος σταθμός είναι η γειτονική Τουρκία και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που αρχίζει εκεί στις 22 του μήνα.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η Ελλάθα θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση αυτή από την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ και τις Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη στο ατομικό. Οι υψηλότερες βλέψεις υπάρχουν φυσικά στο ανσάμπλ. Η Εθνική ομάδα έδειξε στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο στο Καζάν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρουσιάζοντας άνοδο στην τόσο στην ποιότητα της εκτέλεσης των προγραμμάτων όσο και στην αυτοπεποίθησή της, στοιχεία τα οποία διαπίστωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Τζένη Παπαδοπούλου.

Στόχος της Εθνικής μας είναι η είσοδός της στην 24άδα, κάτι το οποίο είναι φυσικά εντός των δυνατοτήτων της, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στη Στουτγάρδη. Από εκείνη τη διοργάνωση θα κριθεί το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς θα δοθούν απευθείας εισιτήρια για τη μεγάλη διοργάνωση του 2016, ενώ θα υπάρξουν και προκρίσεις για το test event του Ρίο, που θα έχει και χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά.

Σε ατομικό επίπεδο, η Κορίνα Αλευρογιάννη, ως το νεαρότερο μέλος του διδύμου, θα έχει μία καλή ευκαιρία να συλλέξει εμπειρίες και να δείξει ότι βελτιώνεται αγωνιστικά. Μεγαλύτερες απαιτήσεις υπάρχουν από τη Βαρβάρα Φίλιου, φιναλίστ του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Φίλιου, μετά από μία κακή παρένθεση στο Καζάν, καλείται να δείξει ότι αποτελεί κομμάτι της παγκόσμιας ελίτ της ρυθμικής αλλά σίγουρα δεν θα έχει εύκολο έργο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/