Connect with us

ΔΙΑΘΛΟ

Και το όνομα, και τη χάρη

Published

on

Η Μαρία Τσακίρη φέρει ένα επίθετο με σπουδαία παράδοση στον χώρο των χειμερινών αγωνισμάτων, και από ό,τι φαίνεται απολύτως επάξια , καθώς ήδη θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του σκι αντοχής και του διάθλου στην Ελλάδα. Η νίκη της στο πρόσφατο πανελλήνιο και η 2η θέση στο βαλκανικό θερινό πρωτάθλημα αντίστοιχα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου.

συνέντευξη Νίκος Κούδας
[email protected]
follow me @nkoudas

Όταν είσαι η κόρη του βετεράνου πρωταθλητή των χιονοδρομιών, Θανάση Τσακίρη, και η μικρότερη αδερφή της Παναγιώτας Τσακίρη, πρωταθλήτριας και σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, τότε το φορτίο των προσδοκιών είναι βαρύ. Ωστόσο η 17χρονη αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας δείχνει να απολαμβάνει τη διαδικασία χωρίς άγχος, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά της από τώρα, για ένα λαμπρό μέλλον. Πρωτιά στο πανελλήνιο θερινό πρωτάθλημα διάθλου του Μετσόβου, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, και 2η θέση στο αντίστοιχο βαλκανικό πρωτάθλημα του Μπάνσκο περιλάμβανε το μενού της φθινοπωρινής της προετοιμασίας, και η συνέχεια αναμένεται ακόμη καλύτερη ενόψει των υποχρεώσεων του νέου έτους.

Μαρία συγχαρητήρια. Πώς είδες το επίπεδο της διοργάνωσης στο Μέτσοβο;
Σας ευχαριστώ πολύ. Η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή μπορώ να πω, αν και το δίαθλο στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο ως άθλημα. Παρόλα αυτά συμμετείχαν αρκετοί αθλητές.

Ήταν μία καλή προετοιμασία ενόψει των χειμερινών σου υποχρεώσεων;
Ναι, σίγουρα ήταν μία καλή προπόνηση για τους χειμερινούς μου αγώνες, οι οποίοι είναι αρκετά σημαντικοί φέτος. Όλοι οι αγώνες που συμμετέχω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι μία καλή προετοιμασία.

Στο Μέτσοβο κέρδισες άνετα στο τρέξιμο, και κοντραρίστηκες μόνο στη σκοποβολή με τη Χριστίνα Κιουρκενίδου (σ.σ. 2η θέση). Τι μαθήματα πήρες από τη συμμετοχή σου;
Παρόλο που το αποτέλεσμα ήταν ευνοϊκό για μένα, δεν επαναπαύομαι και συνεχίζω την προσπάθεια μου, με στόχο να κάνω καλές εμφανίσεις και γιατί οχι και κάποιες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Και αυτό παρότι η χρόνια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εμένα, καθώς τελειώνω την τρίτη λυκείου και δίνω πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε ποια σχολή ενδιαφέρεσαι να εισαχθείς;
Πρώτη μου προτίμηση είναι η γυμναστική ακαδημία.

Συμμετείχες με επιτυχία και στους βαλκανικούς αγώνες στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση;
Πράγματι τα πήγα επίσης πολύ καλά και στους βαλκανικούς, καθώς την μία ημέρα πήρα τη δεύτερη θέση, ενώ την άλλη κέρδισα την τρίτη θέση. Υπήρχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, με πολλούς αθλητές και αθλήτριες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρια, τη Σερβία, τη ΦΥΡΟΜ και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Πόσο εύκολα συνδυάζονται όλα αυτά;
Για να είμαι ειλικρινής, είναι αρκετά κουραστική αυτή η περίοδος, γιατί έχουμε έναν ακόμη αγώνα αυτή την Κυριακή (σ.σ. σήμερα) στη Νάουσα, και ακόμη έναν τον Νοέμβριο στη Δράμα. Στη Νάουσα θα είναι ένας αγώνας μόνο με ρόλερ, χωρίς σκοποβολή,

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του πατέρα και της αδερφής σου στους αγώνες που συμμετέχεις;
Πολύ σημαντική. Ο πατέρας μου είναι άλλωστε ο προπονητής μου, και είναι συνέχεια μαζί μου στους αγώνες. Παράλληλα έχουμε μεγάλη υποστήριξη και από τη μητέρα μας, η οποία προσπαθεί να έρχεται και αυτή μαζί μας. Είναι ό,τι καλύτερο αυτό για εμένα!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου ενόψει της χειμερινής σεζόν;
Επόμενός μου στόχος είναι μία καλή επίδοση στις Ολυμπιακές ημέρες νέων που θα διεξαχθούν στην Αυστρία και το Λίχτενσταϊν τον Ιανουάριο του 2015, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Η προετοιμασία μου έχει ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι, δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω την Εθνική ομάδα σε όλες τις προετοιμασίες εκτός χώρας, λόγω των μαθητικών μου υποχρεώσεων, ωστόσο θα συνεχίσω να προετοιμάζομαι κανονικά εδώ στην Ελλάδα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/