Connect with us

STORY

Περιμένοντας το χιόνι

Published

on

Μπάνσκο, ΑΠΟ Αταλάντης, λιμενικό σώμα, ψησταριά «Η Θέα», εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Μα, τους αθλητές της υπέροχης επτάδας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι οποίοι μετράνε ανυπόμονα τις ώρες, μέχρι την έναρξη της χειμερινής περιόδου!

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Τι κάνεις όταν το αγώνισμά σου απαιτεί απαραιτήτως την ύπαρξη χιονιού και είναι καλοκαίρι; Υπομονή, θα ήταν η λογική απάντηση, ωστόσο τα επτά παιδιά της χειμερινής Ολυμπιακής ομάδας έχουν βρει άλλους, περισσότερο δημιουργικούς τρόπους μέχρι τα πρώτα χιόνια της σεζόν: ποδοσφαιριστής, λιμενικός, σερβιτόρος, ακόμη και αθλητής του χόκεϊ επί πάγου είναι κάποιες από τις διπλές τους ιδιότητες.

Παναγιώτα Τσακίρη-Δίαθλο, σκι αντοχής
Η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Αγώνες της ρωσικής πόλης είναι από τις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται αεικίνητες. Έτσι λοιπόν, η Δραμινή πρωταθλήτρια του διάθλου και του σκι αντοχής έχει εξελιχθεί σε extreme πολυαθλήτρια, δοκιμάζοντας από ορεινή ποδηλασία μέχρι… κάιτ σερφ.
Τί κάνει τώρα Μετά την αποφοίτησή της στα μέσα Σεπτεμβρίου από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΑΠΘ, η Παναγιώτα βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μπάνσκο, όπου η οικογένειά της διατηρεί επιχείρηση ενοικίασης σκι και σνόουμπορντ.

Σοφία Ράλλη-Αλπικό σκι
Η Ναουσαία χιονοδρόμος του αλπικού σκι είναι μία ακόμη περίπτωση πολυδιάστατης προσωπικότητας. Απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας, δημοτική σύμβουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα της, διαιτητής του χάντμπολ και μέλος του λιμενικού σώματος, η Σοφία βρίσκει χρόνο για όλα.
Τί κάνει τώρα Σήμερα δουλεύει κανονικά στην υπηρεσία της στο λιμενικό, περιμένοντας πώς και πώς την 15η Οκτωβρίου. Τότε έχει οριστεί η ημερομηνία αναχώρησης της Εθνικής ομάδας αλπικού σκι για το αυστριακο θέρετρο του Χίντερτουξ, όπου θα συνεχιστεί για 15 ημέρες η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών.

Κώστας Συκαράς-Αλπικό σκι
Σε δεινό ποδοσφαιριστή έχει εξελιχθεί ο διεθνής σκιέρ (φωτογραφία) από την Αταλάντη της Φθιώτιδας, καθώς δεν χάνει ευκαιρία να αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της περιοχής του με την ομάδα του ΑΠΟ Αταλάντης, πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις.
Τι κάνει τώρα Πέρα από τις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις, ο Κώστας ετοιμάζεται και αυτός πυρετωδώς για την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας στον παγετώνα του Χίντερτουξ, μαζί με τη συνοδοιπόρο του στο Σότσι, Σοφία Ράλλη.

Απόστολος Αγγέλης-Δίαθλο, σκι αντοχής
Ο εξαιρετικός διαθλητής από το Μέτσοβο δεν άφησε ανεκμετάλλευτη καμία αγωνιστική ευκαιρία μέσα στο καλοκαίρι, καθώς πριν από μερικές ημέρες αναδείχτηκε πρωταθλητής στους θερινούς αγώνες διάθλου που διοργανώθηκαν στην πόλη του, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Λίγο μετά πρώτευσε και στους αγώνες ρόλερ που φιλοξενήθηκαν στη Νάουσα.
Τι κάνει τώρα Παράλληλα με τις αθλητικές του αναζητήσεις, ο Απόστολος εργάζεται στην ταβέρνα «Η Θέα» που διατηρεί η οικογένειά του στο χωριό Ανήλιο. Όσο για την προετοιμασία του, το πλούσιο ορεινό τοπίο του Μετσόβου αποτελεί το ιδανικότερο μέρος για τρέξιμο και γυμναστική, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Ράμσαου της Αυστρίας, όπου θα προετοιμαστεί με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα του διάθλου-σκι αντοχής το διάστημα 17-30 Οκτωβρίου.

Αλέξανδρος Κεφάλας-Σκέλετον
Ο Ελληνοελβετός αθλητής του ελκήθρου σκέλετον μπορεί να ξεκίνησε ως πορτιέρης σε κλαμπ της Ελβετίας, όπου τον ανακάλυψε το έμπειρο μάτι ενός μεθυσμένου, αλλά γνωστού προπονητή του αθλήματος, ωστόσο σύντομα εξελίχθηκε σε αθλητή Ολυμπιακού επιπέδου. Μετά την 23η θέση στο Σότσι, καλύτερη ελληνική επίδοση που τον έχρισε σημαιοφόρο της Εθνικής ομάδας στην τελετή λήξης των Αγώνων, ο Αλέξανδρος επικεντρώθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση.
Τι κάνει τώρα Κάτοχος μεταπτυχιακού στο μάρκετινγκ, τις υπηρεσίες και τη διαχείριση επικοινωνίας, ο Αλέξανδρος πρόσφατα ανέλαβε χρέη εκτελεστικού διευθυντή στην εταιρεία, που ως αντικείμενό της έχει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management).

Μασιμιλιάνο Βαλκαρέντζι-Αλπικό σκι
Ο γεννημένος στην Τεργέστη της Ιταλίας 19χρονος αλπικός σκιέρ βρίσκεται επί του παρόντος στη γενέτειρά του, όπου είχε υποχρεώσεις στο πανειστήμιο.
Τι κάνει τώρα Εκτός από τις σπουδές του, ο Ελληνοϊταλός πρωταθλητής ασχολείται και με την άλλη του αγάπη, το χόκεϊ επί πάγου, στο οποίο είναι μάλιστα ιδιαίτερα καλός.

Νικόλας Πολυχρονιάδης-Άλμα με σκι
Ο 25χρονος άλτης του σκι που γεννήθηκε στη Βρέμη αλλά κατάγεται από τη Λεκάνη Καβάλας (έχει πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα), συνεχίζει να ζει στο Όμπερσντορφ της Γερμανίας.
Τι κάνει τώρα Στη γερμανική πόλη προπονείται στη φημισμένη σχολή του άλματος με σκι, με στόχο να συνεχίσει να γράφει ιστορία, αφού στο Σότσι έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στο αγώνισμα του άλματος σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/