Connect with us

OLYMPICS

Κινδυνεύει η πάλη

Published

on

Η επιλογή του Τόκιο από τη ΔΟΕ ως διοργανώτριας πόλης των Αγώνων του 2020, δημιουργεί… απόνερα τα οποία ενδεχομένως να “πνίξουν” το άθλημα της πάλης.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους Αγώνες του 2020, ακολουθεί την Κυριακή η ψηφοφορία για το αν θα παραμείνει το άθλημα της πάλης στον Ολυμπιακό κύκλο ή θα αντικατασταθεί από το μπέιζμπολ/σοφτμπολ ή το σκουός.
Μέχρι πριν από μερικές ώρες, η πάλη που είναι από τα αρχαιότερα αθλήματα των Αγώνων, ήταν το φαβορί. Είχε κάνει παγκόσμια καμπάνια ενώ διέθετε και πολλούς φίλους μεταξύ των μελών της ΔΟΕ. Όμως χθες δέχθηκε παρατήρηση από την εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για ανεπιθύμητες ενέργειες προώθησης του αθλήματος.
Το δεύτερο χτύπημα, ήρθε με την ανάθεση των Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Η Ιαπωνία είναι μία χώρα όπου το μπέιζμπολ θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα. Μάλιστα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, μετά τις ΗΠΑ. Σίγουρα οι Ιάπωνες θα ήθελαν ένα οικείο άθλημα που θα γεμίσει τα γήπεδα.
Πολλά πάντως θα κριθούν και από τη βούληση του υποψήφιου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ που φαίνεται να επηρεάζει σημαντικό αριθμό ψήφων, σε αντίθεση με τον απερχόμενο Ζακ Ρογκ που έχει επιλέξει την ουδετερότητα σε όλα τα επίπεδα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/