Connect with us

OLYMPICS

Μεγάλη νίκη της πάλης

Published

on

Ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα του Ολυμπιακού κύκλου, η πάλη, νίκησε μπέιζμπολ/σοφτμπολ και σκουός και θα συνεχίσει εντός Αγώνων μέχρι και το 2024.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μάλιστα στην περίπτωση της πάλης δε χρειάστηκε δεύτερος γύρος ψηφοφορίας καθώς με την πρώτη συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Πιο συγκεκριμένα, η πάλη πήρε 49 ψήφους έναντι 24 του μπέιζμπολ/σοφτμπολ και 22 του σκουός.

Όπως στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της διοργανώτριας πόλης του 2020, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση υπήρξε πολύ παρασκήνιο. Ως μία από τις παλαιότερες και με τα περισσότερα μέλη-κράτη ομοσπονδίες, η FILA φρόντισε να συσπειρώσει τα παραδοσιακά αθλήματα γύρω από τη δική της υποψηφιότητα. Έκανε και μεγάλη παγκόσμια καμπάνια χρησιμοποιώντας αθλητές θρύλους οι οποίοι στήριξαν απόλυτα την προσπάθεια, κάτι που δεν έκαναν οι επαγγελματίες αθλητές-σταρ του μπέιζμπολ.

Για ακόμα μία φορά πάντως, φάνηκε η αδυναμία επηρεασμού που έχουν οι Αμερικανοί μεταξύ των μελών της ΔΟΕ. Σε περίπτωση που κερδίσουν τους Αγώνες του 2024, αυτοί θα γίνουν δίχως το εθνικό τους άθλημα, το μπέιζμπολ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/