Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Κλειστό λόγω νηνεμίας

Published

on

Από έλλειψη ανέμων, έντονα θαλάσσια ρεύματα και αναβολή όλων σχεδόν των ιστιοδρομιών, πλην μίας, σημαδεύτηκε η 4η ημέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στο Σανταντέρ , με τους εκατοντάδες θεατές που συνέρρευσαν στη μαρίνα της ισπανικής πόλης εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή αργία, να αποχωρούν τελικά απογοητευμένοι.

Οι δύο μοναδικές κούρσες που διεξήχθησαν ήταν αυτές της κίτρινης σειράς στην κατηγορία 49er των ανδρών, χωρίς όμως ελληνική παρουσία, αφού το δίδυμο των Στέλιου Σωτηρίου και Αλφόνσο Παναγιωτίδη δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνα που πρόλαβαν να αγωνιστούν, προτού οι άνεμοι κοπάσουν εντελώς. Στην πρώτη ιστιοδρομία πρώτευσαν οι Νεοζηλανδοί Μάρκους Χάνσεν και Τζος Πορέμπσκι με δεύτερους τους Ιταλούς Στέφανο Τσερίν και Αντρέα Τεσέι, ενώ στη δεύτερη επικράτησαν οι Κροάτες Πάβλε Κόστοβ και Πέταρ Κούπατς, με δεύτερο το βρετανικό πλήρωμα των Νικ Άσερ και Φιν Στέριτ.

Κερδισμένοι της απρόοπτης σημερινής εξέλιξης ήταν τελικά οι ιστιοπλόοι της κατηγορίας λέιζερ και λέιζερ ράντιαλ των γυναικών, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να περιμένουν εντός της θάλασσας, έχοντας ήδη αντιληφθεί τι θα συνέβαινε. Πάντως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι σε σχετικά καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες, αφού έχουν ήδη διεξαχθεί πέντε κούρσες, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να προτίθεται να παραχωρήσει προτεραιότητα σε εκείνες με τις λιγότερες ολοκληρωμένες ιστιοδρομίες.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, οι διοργανωτές απεφυγαν να δεσμευθούν για τη διεξαγωγή του αυριανού (16.09) προγράμματος της 5ης ημέρας, καθώς η πρόγνωση των επόμενων ημερών δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική, με το δελτίο καιρού να κάνει λόγο για ανέμους ασθενούς ισχύος. Από την εξέλιξη της πορείας των ιστιοδρομιών που αναβλήθηκαν σήμερα, θα εξαρτηθεί και η κατάρτιση του προγράμματος των υπόλοιπων ημερών, πάντοτε φυσικά καιρού επιτρέποντος. Ωστόσο αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η έναρξη όλων των κατηγοριών (εκτός από τα RS:X των γυναικών) είναι κανονικά προγραμματισμένη για τις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/